[B]Hur många öl[/B] har man druckit på Klara? Två? Tre? Min relation till Klara kan egentligen bara beskrivas såhär: hela personalen och deras framtida generationer borde ställa sig på ett långt led och, en och en, tacka mig för att ha försörjt planeten Klara för all framtid. Låter det resonemanget arrogant? Säkerligen, men det är framför allt en komplimang. Vi, jag, du finner ju oss ständigt återkomma till krogen. Det har vi gjort så länge den funnits. Så även då den låg på Magasinsgatan. Och inte bara för ölen. På den gamla goda tiden spelade massa fina band och alla it-boys och it-girls sågs hänga mot den rustika inredningen. Så kanske inte fallet är nu, men på helger och varma sommarnätter på uteserveringen är det som om tiden hade stannat.
På senare tid har Klara, rent matmässigt, siktat in sig på matteman från diverse exotiska platser, något som utmynnat i matkavalkader från Mexiko, Sydamerika och Medelhavet. Resultatet har varit skiftande och personligen saknar jag älghamburgare och Klaras tomatsoppa.
På matsidan får Klara ett medelbetyg, på barsidan däremot har Adam serverat så många exotiska shotar, drinkar och viner under sommaren att han varit tvungen att skicka hem mig i en taxi. Gud välsigne dig, Adam.