Gerege

Redaktion 10:59 3 Jan 2020

Sedan övertagandet av klassiska Mongolian Barbecues lokaler på Södra Promenaden 2017 har Gerege varit ett spännande tillskott på Malmös restaurangkarta. Med sina koreanska specialiteter fick stan äntligen njuta av bulgogi (marinerat mört nötkött), kimchi, kimbap (en sushivariant) och den lite mer välkända rätten bibimbap. 

När vi besöker Gerege är det lunchtid och kanske är vi lite tidiga, men själva rusningen har inte nått restaurangen än. Det som gör det extra roligt att äta lunch på just Gerege är att de byter ut lunchmenyn varje månad och erbjuder nya autentiska koreanska rätter, varav många man aldrig provat tidigare. 

För att göra det hela rättvist beställer jag in en av de fasta rätterna, som alltid finns på menyn – en klassisk bibimpap, som serveras i en djup skål, till prisvärda 79 spänn. För den som inte är bekant med rätten är det smakrikt marinerade grönsaker på en risbädd tillsammans med stekt ägg. För att göra det ännu mer smakrikt serveras måltiden med en hemgjord sås. Och så nötkött, kyckling eller tofu till det beroende på smak och moral. 

Tom på moral som jag är väljer jag nötkött och blir positivt överraskad. Det är långt ifrån segt, som det ibland kan vara till just bibimbap, utan istället mört. Den hemgjorda såsen är riktigt smarrig och gör den relativt stora risbädden och grönsakerna mer intressanta att sleva i sig. Till den koreanska skålen beställer jag in sides i form av kimchi för 30 kronor och edamamebönor för 25 som man får serverat innan huvudrätten. Kimchin är smakrik och fräsch, bönorna ungefär vad man kan förvänta sig. 

Gerege är för mig ett både spännande och utforskande alternativ för den som vill kliva utanför många av de andra standardiserade lunchmenyerna i centrala Malmö. Lokalen är mysig, man kan sitta på golvet om man vill, och personalen är tillmötesgående och trevliga. Lunchen är verkligen prisvärd och för den som väljer att besöka restaurangen på kvällen höjs priserna en aning till mer rimliga äta ute-priser.

Även om det dyker upp fler folk under lunchens gång blir det aldrig rusning. Vi hoppas däremot att fler dyker upp framöver och vi lovar att vara återkommande. 

Adress: 
Södra Promenaden 23
Hemsida: 
Öppettider: 
mån-fre 11.30-14, ons-fre 17-22, lör 14-22
Stad: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler recensioner

RAMEN TO BÍIRU

Skenet från den röda neonlampan med Ramen to Bíirus logotyp lyser upp lokalen och gör att allt får ett rött skimmer över sig.

Bao Bao

På Mitt Möllans food court i Scandwichs gamla lucka ligger, som namnet kanske avslöjar, en baorestaurang.

Senaste krogrecensionerna i Malmö

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!