Mögelburgare.
Om ett par veckor planerar food trucken Mögel, förutsatt att crowdfundingkampanjen förlöper som den ska, att börja rulla på Stockholms gator. Bakom idén ligger företaget Mögelmat AB och food trucken kommer att erbjuda just det till försäljning.
Det ätbara möglet är av typen rhizopus oligosporus som har fått växa på gula ärtor, även kallat tempeh. Födoämnet som kommer från Indonesien framställs oftast av sojabönor och är populärt i USA och Nederländerna medan tofun fortfarande dominerar i Sverige.
– Tempeh och tofu är två helt olika saker, säger Pia Qvarnström som är VD och grundare av Mögelmat AB. Tempehn är högre i protein, har fast konsistens och helt andra smaker.
Utöver tempeh kommer Mögel att servera syrade grönsaker, nötyoghurt, surdegsbröd och groddar.
Crowdfundingkampanjen, som har nått halvvägs till sitt mål, avslutas lunchtid den 8 april och om allt går bra siktar Mögelmat på att ha bilen up and running den 24 april.
Vegansk mögel-food truck till Stockholm
Stad:
Kategori:
Se alla artiklar om: