Världsmästarsommelier bossar på nya Vinbaren

09:04 15 Sep 2022

På Södra Larmgatan har vinbaren med det självförklarande namnet ”Vinbaren” just slagit upp portarna. 

Det är Götaplatsgruppen som ligger bakom nyetableringen Vinbaren. Gruppen driver sedan tidigare den storslagna restaurangen Tavolo i gamla Artilleristallarna i samma område. Med den nya vinbaren hoppas man vara som en italiensk kvarterskrog och målet är att kunna locka såväl inbitna göteborgare som tillresta tillfälliga besökare.
- Det här området är det mest livfulla i Göteborg. Det är en fantastisk blandning av både Göteborgare och besökare som skapar en levande stämning tillsammans. Vi vill vara ett andra hem för de som bor i Göteborg och ett smultronställe för de som hälsar på, säger Bengt Linde på Götaplatsgruppen. 

Ett spännande inslag inför öppningen är rekryteringen av den italienska sommelieren Eros Teboni som 2018 vann den prestigefyllda tävlingen ”WSA Best sommelier of the World”. Han kommer att vara chef för vinlistan på Vinbaren och tillse att den alltid erbjuder ett varierande och intressant utbud.
- Vi har länge drömt om att öppna ett avslappnat och kravlöst ställe med fokus på vin. En plats där man kan träffa gamla vänner och förhoppningsvis lära känna nya likasinnade på vardagar såväl som helgdagar. Vinbaren är vår tolkning av det bästa en mysig italiensk kvarterskrog erbjuder, och med Eros kunskaper kommer vi så nära verkligheten vi kan, berättar Bengt. 

När man slog upp portarna till restaurang Tavolo var det många som fascinerades av den skulptur föreställandes ett enormt hästhuvud som stod som ett kuttersmycke mitt i matsalen. Skulpturen gjordes av göteborgaren och konstnären Peter Apelgren. Även på vinbaren har han fått sätta sin konstnärliga prägel på inredningen och hans målningar smyckar barens väggar.
- Det finns ingen som Peter i Göteborg och att sitta och sippa på ett glas vin omgiven av hans konst gör att både vi och våra gäster känner sig lite speciella, avslutar Bengt Linde. 

Vinbaren har öppet måndag-fredag 17-sent och lördagar 12-sent. 

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Krogrecensioner

Ilse Grøn Krog

Inklämt på långsidan av biografen Kaparen, vid Stigbergstorget, vätter krogen med uteservering mot Sjöfartsmuseets uppdaterade förträdgård.

Signum

Det är en snårig väg att färdas för att ta sig till Thomas Sjögrens nya restaurang. Men det är det värt.

Spice Room

På restaurangtäta Magasinsgatan har gänget bakom den lilla kedjan Masala Kitchen öppnat nytt.