Tvinky - ny vinbar på Andra Lång

11:06 19 Apr 2017

Andra Långgatan är troligtvis stans mesta bargata med ett otaligt antal ölhak och restauranger. Men senaste tillskottet handlar inte om humle utan en klassisk sanning – nämligen vin. För visst ligger det något i det? In vino veritas!

Imorgon öppnar nämligen vinbaren Tvinky där Andra Långgatan möter Nordhemsgatan. Bakom satsningen står Jon Axelsson tillsammans med Fredrik och Marie Lundberg. Alla tre med olika bakgrunder i krogsvängen, Jon var en gång ägare av New Yaki på Avenyn och senast Hovås Golfklubb. Fredrik har också ett förflutet som Yaki-ägare och drev gamla Yaki-Da på 80-talet. På senare tid har han och Marie bland annat varit drivit Vink, den lilla vinbaren i en källare på samma gata.

Till skillnad från Vink har Tvinky både en större lokal samt ett bredare utbud som innefattar såväl gott vin som smårätter, chark, ost, drinkar, party, djs, livemusik och så vidare.
– Ja, det var så vi tänkte när vi började planera. Vi ville få med allt som vi gillar inne i ett gammalt garage med lastbrygga. Vi bestämde redan när vi sålde Vink för ett och ett halvt år sedan att vi skulle fortsätta ihop någonstans och göra det ännu bättre. Sedan dess har vi letat efter rätt lokal, berättar Marie.

Hur skulle du beskriva stället?
– Vi är våra gäster! En plats där olika stilar och åldrar ska kunna mötas och ha det bra under glada former. Vi är inte ett koncept utan vi är det som vi gillar mest, alltså våra gäster.

Var kommer namnet ifrån?
– Det har, som ni säkert förstått, ett släktskap med Vink. Men med ännu mer uppsluppenhet och glädje. Dessutom har vi ju både en bättre lokal och bättre kök nu så Tvinky är väl lite extra allt.

Hur kommer er meny att se ut?
– Vi kommer att servera nästan allt i hel och halvportion. Så att våra gäster själva ska kunna bestämma vad som är en förrätt respektive huvudrätt och komponera efter tid och lust. Osten och charken finns naturligtvis med oss från Vink, men nu har vi även ett stort och bra kök. Kockarna kommer därför även att kunna jobba med bra råvaror från både hav och land med inspiration från Europa men med svensk tradition i botten.

Hur är det egentligen att driva bar på långgatorna?
– Det är underbart. Men att driva restaurang och bar är tufft eftersom du alltid måste vara på topp. Dock finns det en speciell stämning här med många bra ställen som stöttar och hjälper varandra.  

Andra Långdagen är nerlagd men nu snackas det istället om Hela dagen lång – det vill säga en stor fest för alla gatorna. Hur ställer ni er till det?
– Vi gillar fest, så i grunden är vi positiva. Det har varit fantastiska år med Andra Långdagen där det oorganiserade har visat sig från sin bästa sida. Det finns en tjusning i detta som vi hoppas kan följa med in i Hela dagen Lång, det får liksom inte bli för tillrättalagt. Men naturligtvis förstår vi att det är viktigt med säkerheten och städningen som tidigare haft en del brister. Men vi ska i alla fall se till att vi levererar det bästa vi kan, alltså glädje och njutning.

Tvinky ligger på Andra Långgatan 15 och öppnar torsdagen den 20 april.

Glöm inte att följa Nöjesguiden på Facebook.

 

Stad: 
Kategori: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 04, 2017.

0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Krogrecensioner

Krogrecension: BOV

Efter en vecka i pizzans hemstad, Neapel, har jag rätt höga krav på deg och tomatsås. Till min stora glädje lyckas BOV perfekt.

Krogrecension: Tvinky

Den nyöppnade vinbaren på Andra Lång kan utan tvekan sin dryck, faktum är att kaffemartinin vi avslutade middagen med var något av det godaste jag druckit.

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!