Så hanterar krögarna krogkrisen - Restaurang Jesper

Amanda Båmstedt 14:08 30 Mar 2020

Krogbranschen befinner sig i kris efter den senaste tidens kraftiga nedgång. Vi har tagit pulsen på några av alla de krögare som drabbats och frågat hur de anpassar sig.

Vi frågade Restaurang Jesper hur den senaste tiden har sett ut hos dem.
– Lunchmässigt så har det varit cirka 60 procent, vilket är rätt ok efter omständigheterna. Kvällstid har det dock varit många avbokningar och vi har haft en omsättning på runt 20 procent jämfört med tidigare.

Kommer ni fortsätta att ha öppet som vanligt?
– Vi kommer att försöka ha öppet som vanligt, men vi tar nya beslut varje dag och gläds åt varje gäst som kommer.

Vilka konsekvenser ser ni för ruljansen i branschen på kort respektive lång sikt?
– Kortsiktigt så förlorar vi pengar, utgifterna är större än våra intäkter, de tunga utgiftsposterna är personal och hyra. Långsiktigt är svårt att bedöma, så länge krisen varar kommer det vara väldigt tuffa tider, men en förhoppning är att det kanske blir lite mer inhemsk turism till sommaren och hösten om folk blir mer försiktiga i sitt resande och har ett uppdämt behov till nöje och samvaro.

Vilka åtgärder vidtas?
– Vi har ingen möjlighet att ge vår extrapersonal några timmar. Vi kommer även att ansöka om korttidspermittering och börjar närma oss gränsen där vi behöver låna pengar för att täcka inkomstbortfallet.

Vad har ni för uppmaningar till allmänheten?
– Om du är frisk sluta inte att stötta butiker, restauranger med mera i närområdet.

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 
0 Kommentera

Fler artiklar

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Krogrecensioner

Krogrecension: Poppy

Öppningen är fortfarande så pass ny att inte ens serveringstillståndet är på plats i samband med att vi besöker krogen för första gången.

Krogrecension: Gurras

I samma ögonblick som vi stoppar in foten på Postgatan 16 möter huvudpersonen själv upp med ett fast handslag och ett smittande leende på läpparna.

Fei

Lägst upp i Petter Stordalens hotellkomplex på Lindholmen ligger restaurang Fei.

Krogrecension: Husette

En nytändning och lägesföränding behövdes efter pandemin och det blå trähuset med stor potential, omringat av kulturskapare, skulle bidra med just det.

Bar Minimal

Vid sidan av ett sort fokus på naturliga viner har Bar Minimal gjort sig känt för sin hantverksmässigt tillagade pizza.

Bikt

När fyra rutinerade krogrävar slog sina påsar ihop blev resultatet restaurang Bikt.