Restaurang Möllan

Redaktion 12:07 3 May 2019

Bergsgatan 37, restaurangmollan.se
Grade: 5 Restaurang Möllan har legat på Bergsgatan 37 långt innan de flesta av oss som läser (och skriver) i Nöjesguiden var födda. Uteserveringen är en av Möllevångens mest populära på somrarna och på vinterhalvåret är det ofta folkligt, livligt och välkomnande på insidan. Restaurangen är också känd för att vara ett säkert kort när det kommer till att äta ute.

Menyn på Restaurang Möllan är både föränderlig och satt i sten. Med jämna mellanrum alternerar sex rätter med klassiska rätter i spannet skaldjursgryta för 178 kr till vegansk ratatouille på sydfranskt vis för 95. Stället är också känt för sina vitlöksgratinerade sniglar och utbudet varierar mellan typisk svensk husmanskost och franska inslag.

När vi är på besök serveras även Moules à la Möllan för 149kr och hade det inte varit så att vi käkade musslor på Boulebar för inte så länge sedan så hade musslorna varit ett givet val.

Valet faller istället på en gammal klassiker. När Nöjesguiden senast recenserade Restaurang Möllan var vi fortfarande på det nya milleniets första decennium och recensenten var inte nöjd med entrecoten (199 kr). Elva år har gott sedan dess och vi tänkte att det är dags att ge den en ny chans. Eftersom vi är två vid bordet och gärna testar det veganska utbudet beställer vi även in ratatoillen.

Kötträtten är stor och serveras med rödvinssky, pommes och vitlökssmör. Den är lagom mör och mjuk och kombineras bra med det inte allt för starkt smaksatta vitlökssmöret. Det enda som vi egentligen kan klaga på utifrån det vi serveras är väl prislappen, som är aningen hög för att vara möllan.

Ratatouillen är dock desto billigare och grönsakerna står för smakerna tillsammans med vad vi misstänker är en god olivolja. Som budgetalternativ en helgkväll eller som bara veganskt alternativ funkar det alldeles utmärkt.

Och just det! Vi dricker också. En stor Norrlands och en Bulldog på fat från Gotlands Bryggeri – gott. Restaurang Möllan är och förblir ett av områdets bästa ställen för att bara ta en öl runt de bastanta träborden och nog får stället lite upprättelse sedan förra gången. Vi kommer gärna tillbaka för Entrecoten, men vi får nog vänta tills löning.
 

Bäst just nu:

Det grönskar på sina håll i Malmö och krogbranschen har vaknat upp ur vinteridet och slagit upp uteserveringarna. I vår kan vi konstatera att det händer en hel del nere vid Dockan och Klaffbron.

Studio får ny restaurang i toppklass
Den prisbelönta restaurangen Pembert & Gustafsson tar över restauranglokalen i Studiohuset nere vid Klaffbron. Stjärnkockarna Daniel och Tommy öppnade för ett år sedan Lokal 17 och drev då också cateringverksamhet via Lokal 62. Nu slås allt samman i anslutning till Studio, vilket Allt om Gastronomi skrev om först.

Det är uteserveringsdags
Äntligen är serveringarna ute på trottoarer och torg igen och sorlet av ätande och drickande gäster lägger sig över Malmös gator. Ni missade väl inte listan över Malmös bästa uteserveringar i detta numret?

Kvinnligt kocknätvärk tar över MJ:s
Den 15 april tar TakeOver över köket på MJ:s. Frida Nilsson, som är head chef på MJ:s är själv med i gänget, men bjuder nu in sina kollegor i nätverket. Idén till TakeOver spinner ur att branschen behöver bli mer jämställd.

Spill flyttar mer centralt
Sydsvenskan avslöjade i början av april att den hyllade matsvinnsrestaurangen Spill flyttar in i Gängtappet där de blir grannar med Media Evolution. Lokalen blir större och därför kan man ta vara på mer matsvinn också. Bra!

Stad: 
Kategori: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Krogrecensioner

Krogrecension: Sushi Rebellion

I våras skrev vi om faktumet att antalet sushirestauranger som poppade upp i Malmö höll god takt med antalet barn som förlöstes i babyboomen på 40- till 60-talet. Sushi Rebellion var en av dessa, som vi dessutom uppmärksammade i samband med att det blev klart att man skulle slå upp portarna. 

Bistro de Paris Det slår det mig ibland att jag besöker det franska köket för sällan. Köket som brukar vara ett säkert kort med sin bœuf bourguignon som värmer i vinterkylan.

Senaste krogrecensionerna i Malmö

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!