I helgen hölls den internationella bartendertävlingen The Bar Hommage Old Fashioned Invitational på Bar Hommage i Stockholm.
På plats var bartenders från London, Paris, Trondheim och Stockholm som bjudits in för att tävla om vem som kunde göra den bästa versionen av en Old Fashioned. De medverkande tävlade med 15 minuters mellanrum och skulle under tävlingens gång även välja egen musik för att skapa stämning. Deltagarna bedömdes därmed inte bara på smak och komposition utan på helhetsupplevelse. I juryn satt Josephine Sondlo, Niklas Berglind och Carl Ishizaki och krönte kvällens vinnare Carl Tanner, bartender från The Vault i London.
Ola Carlson, barchef på Bar Hommage, berättar om eventet: ”Som en del i hela aktiveringen kring Old Fashioned Week ville vi för våra gäster belysa Stockholms barvärld och Stockholm som cocktaildestination – och det med en internationell bartendertävling. Vi har bjudit in några av våra absoluta favoritbartenders som ska vara med och tävla om vem som kan blanda till den bästa versionen av en Old Fashioned. Vi ser det också som en möjlighet att samla människor och förlänga helgen med några timmars kalas.
Njut av en klassisk Old Fashioned á la Bar Hommage
En Old Fashioned är många bartenders personliga favorit. Så här skapar du själv Bar Hommages klassiska variant för att fira Old Fashioned Week.
Du behöver:
60 ml Maker’s Mark
7,5 ml råsockerlag
3-4 skvättar Angostura
Gör så här:
1. Mät upp lika delar socker och vatten, rör ihop under uppvärmning tills sockret har löst upp sig. Låt sedan råsockerlaget svalna
2. Rör ihop Maker’s Mark med råsockerlag, Angostura och is för att kyla ner och vattna ur
3. Servera allt i ett kallt glas med is, toppa med en liten apelsinzest