För er som har missat denna man säger jag bara: Gör om och gör rätt.
Edward Blom är kanske mest känd för sitt matprogram Edward Bloms Gästabud där han tillsammans med Jan-Öjvind Swahn skrockar sig igenom mat och dryck i sju avsnitt (de finns att beskåda på tv8play.se). Inför den kommande hösten delar han med sig av lite mattips och förklarar vad som bör drickas och ätas nu när sommaren drar på sina sista väsande andetag.
– I höstrusket passar kraftiga rödviner, engelsk ale och kanske en och annan het whisky-toddy. Mina alkoholfria kvällar får det bli svart, engelskt te med mjölk eller varm choklad gjord genom att smälta 90 procent choklad i gammeldags mjölk och toppa med grädde. På menyn vill jag rekommendera långsamt sjudna stekar och mustiga grytor, stekt svamp, lagrade och rumstempererade starka, krämiga ostar – och skaldjur förstås, de hör ju hösten till. En höst utan ostron är som en sommar utan smörgåsbord.
Edward Blom är en frekvent uteätare och anser att definitionen på ett riktigt bra uteställe är perfektionism i matlagningen, att personalen, från källmästare till smörgåsnisse, verkligen tycker om sina gäster och sitt arbete och att en viss generös storsinthet präglar stället.
– Vad som riktigt lyfter en måltid till något utöver det vanliga är en fantastisk sås, ett formidabelt vin och ett charmant sällskap. Om sedan någon annan tar notan blir det inte mindre lyckat...
Till hösten hoppas han att någon tv-kanal tar in något av de tv-projekt han är involverad i som berör mat-, dryckes- och kulturhistoria.