Ät Malmö i sommar

Karin Ericson 16:26 7 Jul 2011

 

Upplever du en stad med munnen? Slickar i dig gatorna, luktar på människorna och småhånglar med asfalten? När jag reser är maten i fokus och så har det alltid varit.

Jag letar genom varenda vrå på nätet för de mest trovärdiga tipsen, analyserar dem utifrån vem som har skrivit dem, hur tipsaren ser ut och om de gillar samma saker som jag. Bokar in någon stjärnkrog och tvingar samtidigt in mitt sällskap bland bakgatorna för att hitta den riktiga gatumaten.
Hong Kong smakar sött, Saigon krispigt fräscht mellan tänderna och Kroatien spolar havsvatten upp i gommen. Så vad smakar Malmö? Som en skitig spark i magen eller som en tugga från varje kontinent. En perfekt tallriksmodell! Malmö har en hel rad krogar och i sommar föreslår jag ett besök i Dockan för att äta havsnära, en uteservering på Möllan för att andas in staden på riktigt och en sväng inom Gamla västers kvarter för lugna fik. Vill du uppleva matstaden – kolla in Glad-i-mat-och-prat-turen som lotsar vilsna gourmander genom Malmö. På vägen kan man checka in via Facebook Places och ta del av erbjudanden. Kartan finns på malmotown.com/dittmalmo.
Karin Ericson
 

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Krogrecensioner

Senaste krogrecensionerna i Malmö

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!