Upplever du en stad med munnen? Slickar i dig gatorna, luktar på människorna och småhånglar med asfalten? När jag reser är maten i fokus och så har det alltid varit.
Upplever du en stad med munnen? Slickar i dig gatorna, luktar på människorna och småhånglar med asfalten? När jag reser är maten i fokus och så har det alltid varit.
Raw Food House ser ut som hämtad ur ett inredningsreportage i tidningen Lantliv och passar utmärkt på den trendiga Friisgatan. Disken är fylld av vackra bakverk och de serverar brunch, lunch och juice – allt tillagat på max 42 grader. Det är den gyllene gränsen för att råvaran ska behålla alla sina näringsämnen och det som gör att vi mår så himla mycket bättre av att äta raw food. I alla fall enligt Linda och Jonathan Nilsson som driver restaurangen.
Slutet är också en börjanJag har slutat så många gånger. Slutat röka, slutat skratta, mått så dåligt att jag slutat äta och sett mina kurvor inta nollform. Jag har slutat kämpa, slutat älska. |
Ät aldrig ensam igenNu behöver vi inte ens träffas och äta ihop längre. Vi kan göra det på Twitter. Under en timme en fredagskväll satt 30 personer och åt och drack hemma, samtidigt som de delade med sig av alla sina smakupplevelser under hashtaggen #tapasfredag. Det skrevs över 600 tweets och ämnet var det mest lästa i Sverige den kvällen. Folk i andra länder uppmärksammade hela grejen, applåderade och tyckte att idén var briljant. |
Klockan är åtta och frågelådan på Twitter startar. Lisa Förare Winbladh är matskribenten, matälskaren och molekylvetaren som varje torsdag, eller i alla fall de veckor hon känner för det, svarar med 140 tecken på alla frågor om mat som kommer in under en timme.