Falang Asiateria.

Krognytt från Köpenhamn

Peter Steen-Christensen 15:31 22 Feb 2019

Året har börjat urstarkt på andra sidan sundet. Vi guidar dig till det bästa av det senaste från krogstaden Köpenhamn.

Hooked
Hooked. Halmtorvet 34
Om du någon gång råkar hamna i Maine eller Halifax, Nova Scotia, lär du dig snart att snabbmat inte behöver vara synonymt med pizza, varmkorv och burgare. Lobster rolls regerar. Och kanske just hummer, eller den grillade fisken längs kusten utanför Genoa, den nära perfekta fish and chipsen i engelska Grimsby eller någon lokal havsdelikatess från någonstans i Asien är vad du drömmer om när du vill ha en snabb fix mot din hunger. Drömmar som länge var förgäves i snabbmatens Köpenhamn.
Den frälsande uppenbarelsen, först i form av en food truck som sedan utvecklade sig till en restaurang på Nørrebro, heter Hooked. Nu i januari öppnade en ny större Hooked på Vesterbro. Full av lobster rolls, fiskburgare, fish and chips och läckra skaldjur. Precis det du längtade efter.

Broaden & Build
Broaden & Build. Refshalevej 175A
En gång i tiden huserade lokalen kulisser för Den Konglige Teater. Nu blir det istället plats till 100 gäster längs långbord samt huvudkvarter för ett nytt bryggeri. Amerikanske kocken Mathew Orlando kom till Köpenhamn från San Diego för att vara kökschef på Noma men driver sedan några år tillbaka rosade Amass i en industribyggnad med skyhögt till tak ute på Refshaleön. I januari öppnade han också på andra sidan gatan.
Broaden & Build är egentligen ett begrepp inom psykologien där teorin sammanfattar essensen av positiv psykologi – hur positiva känslor påverkar vårt sätt att tänka och agera, att vi vid positiva känslor blir uppmuntrade att agera och tänka på nya sätt. Någonting sånt. Nu blir det namnet på Orlandos nya verk på 1 400 kvadratmeter där också destilleriet Empirical Spirits and White Labs flyttar in. Vad som bjuds i lokalen är friskbryggt öl från 22 kranar och enklare rätter än på Amass, dock gjort på samma goda råvaror.

La Neta
La Neta, Istedgade 88
Den stockholmska taquerian har ynglat av sig. Autentisk mexikansk gatumat som i samarbete med flitiga och samarbetsälskande bryggeriet Mikkeller öppnade på Nørrebro i somras. Här efter nyår slog en ny La Neta upp portarna på Istedgade på Vesterbro. Tacos, tequila, mezcal och en avslappnad atmosfär.

Falang Asiateria
Falang, Istedgade 48
Ett rosa, thailändskt ”karaoke-asiateria” har öppnat i ett gult hus längs alltid lika dynamiska Istedgade. Även om de förmodligen hittat på ordet ”asiateria” själva så förklarar det hyfsat bra vad det handlar om på nyöppnade Falang. Asiatiska favoriter där de främst har Thailand som utgångspunkt.
De har ett kök som har öppet sent (till klockan två på helgerna) och det är tänkt att man ska kunna dimpa in lite när som helst. De har en bar, vinlista, cocktails/pitchers och färgglada blommor och lampor som ska bidra till den festliga stämning de är ute efter.

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 

Fler artiklar

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

RAMEN TO BÍIRU

Skenet från den röda neonlampan med Ramen to Bíirus logotyp lyser upp lokalen och gör att allt får ett rött skimmer över sig.

Bikt

När fyra rutinerade krogrävar slog sina påsar ihop blev resultatet restaurang Bikt.

Bao Bao

På Mitt Möllans food court i Scandwichs gamla lucka ligger, som namnet kanske avslöjar, en baorestaurang.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!