Den tidigare stjärnkrögaren tar tillsammans med frugan Emelie Leijon över restaurang Salt på stranden i Tylösand.
Det var i slutet av 2022 som vi nåddes av nyheten att Jacob Holmström och Anton Bjuhr bestämt sig för att stänga igen sin dubbelt stjärnbelönade krog Gastrologik. Den 17 december gjorde restaurangen sin sista servering.
Men detta betydde uppenbarligen inte att Jacob Holmström var klar med krogvärlden. Nu står det klart att han tillsammans med sin fru Emelie Leijon har tagit över restaurang Salt i Tylösand. Lagom till påsken 2024 öppnar de båda den nya krogen som har fått namnet Fyr.
– Namnet Fyr anspelar på den öppna elden i köket, där mycket av maten kommer att lagas, men även på den vackra fyren på Tylön, ett par hundra meter från restaurangen, berättar Emelie Leijon i en intervju med branschtidningen Restaurangvärlden.
Fyr kommer att ha öppet året runt, och på menyn står framför allt havets frukter.
– Fyr ligger nästan på havet så det känns naturligt med fokus på fisk och skaldjur, det är också det som ligger mig varmast om hjärtat, hälsar Jacob Holmström.
Läs även: Recension – Gastrologik.