Från och med idag och tre månader framåt gör Haymarket by Scandic om baren i restaurang Paul's till en hållbarhetsbar där det dagliga svinnet från hotellet tas omhand.
Popup-baren kommer att följa restaurang Paul's tema i övrigt, men basen till drinkmenyn görs på råvaror som i vanliga fall skulle gå till spillo.
– Vi imponeras enormt av det arbete som redan görs världen över och vi vill bidra till denna positiva utveckling genom att se hur vi kan påverka det hos oss i ett stordriftsperspektiv, säger Daniel Hermansson som är food & beverage-manager på Haymarket. Vi gör redan mycket men kan alltid göra mer och i och med vår storlek så ger även små förändringar stora resultat här.
Exempel på råvaror som får nytt liv i drinkform är skummet som blir över i kannan efter att baristan har hällt upp en cappucino, croissanter som ligger kvar i brödkorgen från frukosten och skalen från ananasen.
Bakom konceptet står förutom Daniel Hermansson även Christian Grevius från hotellets bar Americain, i samarbete med bartendern Andrea Patelli som bland annat har bakgrund från Little Quarter.
Baren är öppen för drop in-gäster mån-tor 17-22 samt fre-lör 17– 23.
HÅLLBARA DRINKAR
Clarified Chai Latte
50 ml gin
1 ml vaniljsyrup
Återvunnet te
2,5 ml cappuccino skum, klarifierat
1 ml citron
1,5 ml ananas
Not so skinny skins fizz
50 ml calvados, tvättat med överblivet smör
3 cl sirap gjord på ananas-skal
2 ml limejuice
äggvita
soda
salt
Coretto Julep
50 ml grappa
20 ml sirap gjort på överblivet kaffe
Garneras med det som finns för dagen
Läs även: Hernö Cocktail award lockar bareliten till Ångermanland.