Haymarket lanserar hållbarhetsbar

16:34 27 Feb 2018

Från och med idag och tre månader framåt gör Haymarket by Scandic om baren i restaurang Paul's till en hållbarhetsbar där det dagliga svinnet från hotellet tas omhand.

Popup-baren kommer att följa restaurang Paul's tema i övrigt, men basen till drinkmenyn görs på råvaror som i vanliga fall skulle gå till spillo.
– Vi imponeras enormt av det arbete som redan görs världen över och vi vill bidra till denna positiva utveckling genom att se hur vi kan påverka det hos oss i ett stordriftsperspektiv, säger Daniel Hermansson som är food & beverage-manager på Haymarket. Vi gör redan mycket men kan alltid göra mer och i och med vår storlek så ger även små förändringar stora resultat här.

Exempel på råvaror som får nytt liv i drinkform är skummet som blir över i kannan efter att baristan har hällt upp en cappucino, croissanter som ligger kvar i brödkorgen från frukosten och skalen från ananasen.

Bakom konceptet står förutom Daniel Hermansson även Christian Grevius från hotellets bar Americain, i samarbete med bartendern Andrea Patelli som bland annat har bakgrund från Little Quarter. 

Baren är öppen för drop in-gäster mån-tor 17-22 samt fre-lör 17– 23.

HÅLLBARA DRINKAR

Clarified Chai Latte
50 ml gin
1 ml vaniljsyrup
Återvunnet te
2,5 ml cappuccino skum, klarifierat
1 ml citron
1,5 ml ananas

Not so skinny skins fizz
50 ml calvados, tvättat med överblivet smör
3 cl sirap gjord på ananas-skal
2 ml limejuice
äggvita
soda
salt

Coretto Julep
50 ml grappa
20 ml sirap gjort på överblivet kaffe
Garneras med det som finns för dagen

Läs även: Hernö Cocktail award lockar bareliten till Ångermanland.

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Rawbata

Rörstrandsgatan har alltid varit ett restaurangstråk att räkna med, och det senaste halvåret har det nästan blivit fånigt.

Mr Voon

Med Mr Voon på plats finns inte ett spår kvar av de brister som Mother tidigare bar på.

Ichi

Saori Ichihara är en av Stockholms bästa kockar just nu. Kanske landets.

Frantzén

Efter att ha slussats ned för en trappa till matsalen välkomnas vi av Björn Frantzén, som överser ett femtontal kockars jobb i det stora öppna köket.

Tong

Vi kommer garanterat att återvända många gånger till Tong, men chilla med chilin eller byt namn till Tjong.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!