Gunnar Gren på Nya Ullevi 1958.

Här ser du fotbolls-VM 2018: Göteborg edition

16:18 4 Jun 2018

Det är sommar och den 18:e juni spelar Sverige sin första VM-match sedan 2006. Frågan är dock vilka som visar landskamperna? Det har vi svar på!

Café Fluss
Jubileumsparken, Frihamnen. 

Här visas VM-matcher i kombination med kalla bad, varm bastu och dj:s. Dock missas den första svenska landskampen då de ärr igång först efter midsommar. 

Glenns sportbar
Brahegatan 5, Gamlestan.

Under Champions League-finalen drog Glenns i Gamlestan fram storbildsskärmen ute på parkeringen. Om vädret tillåter sikter de på att under VM  göra det samma. Om vi ska vara ärliga; Vem vill egentligen sitta inne och titta på fotboll när man kan sitta under bar himmel med en iskall öl och se Sverige ta hem allt? 

Fotboll-VM på Terrassen
Clarion Hotel Post, Drottningtorget 10. 
Hotell Posts terrass sägs vara Göteborgs mest naturlig samlingsplats för fotbolls-VM med både bra skärmar och grymt ljud. Enligt dem själva ska detta skapa en härlig fotbollsupplevelse. Om det är sant återstår att se. 

VM-feber på Storköket
Storköket, Stora Teatern, Kungsparken 1.
En av Göteborgs största uteserveringar drar sitt strå till stacken och visar i princip ALLA VM-matcher, på hela två storbildsskärmar. Ett tips är att vara där i tid, det lär vara proppfullt! 

Fotbolls-VM i Kville
Kville Saluhall, Gustaf Dalénsgatan 2. 
Med ett flertal skärmar, takterrass och grillmeny i sann VM-anda är Hisingens egna saluhall en plats att räkna med. Här kan du dessutom vara med och välja vilken match som ska visas – vilken lyx! 

VM-fotboll
Notch Sportbar & Kitchen, Viktoriagatan 3. 
Vasas egna sportbar storsatsar självklart när sommarens VM står för dörren. De visar alla matcher med vad de själva säger är stora och bra tv-apparater som finns utställda i hela lokalen så att du inte kan missa ett enda ögonblick av matcherna. 

Sveriges bästa VM-upplevelse
Trädgår´n, Nya Allén 11. 
Här visas endast Sveriges matcher så håller du förvånande nog på något annat lag är det bara att vända på klacken och aldrig titta tillbaka. Ett plus är dock att du kan tävla i vårt musikquiz och självklart vinna finfina priser. 

Se Sverige från läktaren
Pustervik, Järntorgsgatan 12. 
Traditionen fortsätter. Pustervik bjuder in allmänheten till den stora klubben. Där visar de alla Sveriges matcher. OBS. vill du ha en bra plats var där en timme innan avspark då de öppnar upp portarna. 

Fotbolls-VM på Lindholmen
Lindholmen event & nöje, Anders Carlssons gata. 
Den gamla varvslokalen på Hisingen, som det vanligtvis brukar vara full av street food, väcks till liv under VM. Här kan du se alla svenska matcher och ett par andra. 

VM på hemmaplan
Ullevi, Ullevigatan.
Det närmaste du kan komma att se VM på riktigt är att ta dig till Nya, fast gamla, Ullevi. Där kommer nämligen Public viewing och Fan Zone slå sina skallar tillsammans och visa Sveriges matcher. 

Har vi missat något av dina favoritställen? Tipsa oss vänligt men bestämt i kommentarsfältet nedan. 

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 06, 2018.

2 Visa kommentarer (2)

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Krogrecensioner

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!