Drick hemma!

16:55 28 Apr 2020

Social distansering behöver inte innebära tråkigare innehåll i glasen. Vi ger dig några tips på vad du kan fylla dem med kommande månad och njuta av i hemmet. 

SP68
Rött vin, 208 kr
Arianna Occhipinti är född 1982 och producerade sin första årgång vid 21 års ålder, 2003. Idag förfogar hon över cirka 17 hektar vinodlingar. Hennes urhajpade vin SP68, döpt efter vägen med samma namn på Sicilien, finns just nu i Systembolagets tillfälliga sortiment.  

ATANASIUS
Rött vin, 289 kr
Vingårdarna Gut Oggau drivs av Stephanie och Eduard Tscheppe-Eselböck som odlar enligt biodynamiska principer. Att detta ger viner med stora personligheter manifesteras inte minst genom de etiketter som alla är små konstverk i sig. Atanasius släpptes i Systembolagets tillfälliga sortiment i början av april, men fortfarande finns några flaskor kvar för den som lägger manken till.

RÄDDA JORDEN 
Vinlåda, 1 464 kr
"Om inte annat räddar vi jorden", tänkte Luc och Trees när de tog över vinmarkerna i Domessargues, Languedoc 2003. Tack och lov räddade de inte bara en bit av jorden, de gjorde hela världen till en godare plats. Fria Viners tredje vinlåda innehåller sex flaskor med fem olika viner.

AB HELLSTRÖM
Gin, 385 kr
Gotlands första lokalproducerade gin är signerad Elisabeth Hellström. Till vardags jobbar hon på familjeföretaget Furillen, och ingredienserna till smaksättningen av ginen har hon själv plockat i området. Finns i det lokala sortimentet samt går att beställa. 

ELECTRIC NURSE GREEN ZOMBIE KING EKO IPA
Öl, 34:90 kr
Det lokala och småskaliga sortimentet räddades lyckligtvis i grevens tid på Systembolaget. Bland annat hittar du där Electric Nurse ekologiska IPA med tydlig ton av ananas. Finns i butiker göteborgsområdet.

PUBLIC SERVICE
Öl, 39:90 kr
En testbild pryder burken på Peter Pikuliks (PKLK) senaste släpp. Innehållet är en humlearomatisk APA med smak av knäckebröd och aprikos. Den något lägre alkoholhalten på 4,8% tillåter dessutom fler än en klunk, bara en sån sak. 

S:T ERIKS ALKOHOLFRIA ALE
Alkoholfri öl, 15:90 kr
S:t Eriks satsar hårt på alkoholfritt och släpper en grapefruktsmakande ale. Finns på Coop och i utvalda ICA-butiker från och med mitten av april.

CIDER
Hembryggningskit, 699 kr

Lilla köksbryggeriet har breddat utbudet och släppt ett kit som innehåller all utrustning du behöver för att göra egen cider. Redan efter 4-5 veckor har du drickbar kolsyrad cider på cirka 4-5% alkohol och processen är ännu enklare än att brygga öl hemma.

ENBÄRSTONIC
Virke, 12:50 kr
Schweppes släpper två sommartonics inspirerade av den nordiska grönskan, den ena med enbär och den andra med vinbär. Vi fastnade framför allt för den förstnämnda som lyfter fram den naturliga smaksättningen i gin på ett ypperligt sätt, eller faktiskt funkar som ett alkoholfritt alternativ för den som av någon anledning inte vill ha gin i sin gin och tonic.

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 
0 Kommentera

Fler artiklar

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Krogrecension: Petri

Petter Nilsson har tidigare bland annat ansvarat för driften på Spritmuseums restaurang och drivit restauranger i södra Frankrike.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!