Den blödande veganburgaren kommer till Sverige

15:15 11 Jun 2018

Spännande nyheter!

I augusti introducerar Scandic den blödande veganburgaren Beyond burger på menyn på sina hotell.

Burgaren är helt och hållet växtbaserad. Proteinet kommer från ärtor, färgen från rödbetor och saftigheten från kokosolja och potatisstärkelse. Därmed blir Scandic den första hotellkedjan i Europa att servera burgaren.
–Vi har sett på ett veganskt alternativ till vår populära Scandicburgare under en längre tid och när vi kom i kontakt med Beyond Meat kände vi att de var helt rätt produkt för oss. Efterfrågan på vegetarisk och vegansk mat ökar och vi på Scandic vill att det ska finnas bra mat som tilltalar alla, oavsett kosthållning,säger Thomas Fankl, ansvarig Food and Beverage för Scandic i Sverige, i ett pressmeddelande.

Beyond burger och Impossible burger är de två stora spelarna på den växtbaserade burgarmarknaden. Läs om när Nöjesguiden testade den senare i New York här.

Stad: 
Kategori: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Rawbata

Rörstrandsgatan har alltid varit ett restaurangstråk att räkna med, och det senaste halvåret har det nästan blivit fånigt.

Krogrecension: Dubbel Dubbel Polhemsplatsen

I ett antal år har Erik Sundfeldt och Lars Olsson med gäng, försett göteborgare med wontons, bao och en massa sugarsnaps. När den fjärde Dubbel Dubbel-restaurangen skulle öppna var hajpen enorm. Lokalen är dubbelt så stor som de tidigare och med ett läge i ett fd. rätt så “ruffigt” område. De som längtade mest efter the grand opening var trots allt GP som efter år av sunkiga mackor från Netto skulle få vällagad lunch – och det fick dem, men middagsgästerna fick vänta lite längre. 

Krogrecension: Bistro Odette

Bistro Odette är litet, men det inte minimalt. Här är det istället familjärt och hemtrevligt på ett sätt jag inte är van vid. Det personliga är återkommande här. Arbetsstyrkan består av de två ägarna, paret Emma och Mathias. Den ena har många strängar på sin lyra och agerar både kock och när behovet finns även servitör. Den förstnämnda är allt i allo – hovmästare, sommelier och servitör.  

Riket

Förväntningarna på stället, som ägs och drivs av de före detta kockarna från Tempo, är skyhöga.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!