Dags för korvstoppning!

Karin Ericson 16:41 30 Jun 2010

Den dyraste grillkorven är den som säljer mest på Korvhuset. Kanske är det beviset på att svensken börjar värdesätta den ”böjda stumpen”, som ordet korv betyder. Det tog några hundra år. Idag säljer Korvhuset bland annat en champagnekorv i vilken de reducerar ner en hel flaska och lägger i svart tryffel. De har 100 andra sorter.

Robert Johnson, varför korv?
–Det började med att vi ville ha en korvkiosk. Folk började fråga efter olika sorters korvar att köpa hem och snart blev det en jättegrej. Egna korvar gör vi på beställning. Vi importerar mest från Spanien, Italien och Tyskland. De tillverkas på fredagen och redan på tisdagen har vi dem. Det blir mer genuint om de görs på plats.
Våra kunder vill ha något kryddat och är beredda att betala mer. Det är mycket dyrare än på Ica, men det är bra och mycket kött i korven som mättar mer.
Vilka korvar rekommenderar du för grillen?
–Chistorra från Spanien är en korv med hög kötthalt och mild röd paprika. Den är smakrik och saftig och en toppsäljare även om den är dyrast. Franska Merquez och Trollekorv som tillverkas i Malmö är också bra.
Vad är ditt bästa grilltips?
–Det många gör fel är att de använder briketter och det blir alldeles för varmt. Det är bättre att grilla på låg värme och länge. Vänta alltid tills kolen har svalnat en aning. Lägg kolen i mitten och låt det vara fritt på sidorna så att du kan flytta korven under tiden. Eller grilla i ugn, 100–125 grader i en timme.
Korv har ett rykte om sig att innehålla mest skit och nermalda bendelar. Hur ligger det till?
–Korvtraditionen i Sverige har varit restproduktion och många består av skitkött. I andra länder har man värdesatt korven från början, de skulle aldrig kunna använda annat än bra kött.
Vad rekommenderar du för tillbehör till korv?
–På Korvhuset har vi riktigt potatismos och surkål, det är en klassisk grej. Hemma gör jag kanske en couscous och tzatziki till så att det blir en hel maträtt. Tabbouli är jäkligt gott. Skippa brödet och laga en schysst middag.
Vad ska man dricka till?
–Ett kraftigt starkt vin eller öl.
Jag rapar jättemycket när jag äter korv. Vad beror det på?
–Kanske att du tog en cola till maten. Där är jäkligt mycket vitlök i vissa av korvarna, jag har en kund som alltid får sova på soffan när han har ätit hos oss.
 

Stad: 
Kategori: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Krogrecensioner

RAMEN TO BÍIRU

Skenet från den röda neonlampan med Ramen to Bíirus logotyp lyser upp lokalen och gör att allt får ett rött skimmer över sig.

Senaste krogrecensionerna i Malmö

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!