Bleck bygger ut

16:43 20 Feb 2020

Blecktornsparkens vattenhål öppnar uteservering inomhus. 

I samband med att Bleck firar sitt femårsjubileum expanderar restaurangen till dubbel storlek. Manövern sker med hjälp av ett nybyggt och uppvärmt uterum. Utbyggnaden är ritad av arkitekten och möbelformgivaren Johan Lytz, som har jobbat med restaurangen sedan den uppfördes i vad som tidigare tjänade som ett förråd för skottkärror.
– Fram tills nu har krogen varit så liten under vinterhalvåret att många inte vågar chansa på att få plats. Nu fördubblar vi antalet platser så att fler ska känna att det bara är att dyka upp, säger Kalle Schröder, krögare på Bleck. 

Det nya uterummet går även att abonnera som ett chambre separée för upp till 40 gäster. 

För maten står Nichlas Bergstedt, som bland annat har bakgrund på Ekstedt och Artipelag. I köket på Bleck låter han i regel grönsakerna stå i centrum. Menyn består av smårätter och inspirationen hämtas från hela världen.
– Det viktigaste för oss är att det ska smaka mycket. Då måste man behandla varje ingrediens med respekt. Vi hittar hela tiden nya kombinationer där de olika råvarorna hjälper till att lyfta varandra. Med rätt tillbehör kan även ganska välbekanta grönsaker ge helt nya smakupplevelser, säger Nichlas Bergstedt. 

Ett exempel på det är att menyn alltid innehåller någon rätt där potatisen får spela huvudrollen och styra tillbehören. Just nu spelas den rollen av en luftig mandelpotatis- och västerbottenkräm med löjrom och brynt smör. 

Bleck har öppet tisdag-fredag från 17, lördag 12-01 samt söndag 12-17.

Stad: 
Kategori: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 03, 2020.

0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Krogrecension: Copine

Adressen på Kommendörsgatan 23 förpliktigar då den har huserat en rad krogar tidigare. Nu har den hamnat i händerna på Jim och Jacob.

Krogrecension: Hybrid

Blott ett stenkast från Tele2 Arena ligger den korsning av gastropub och helt vanlig restaurang som vi får anta att namnet anspelar på.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!