Bevara dina familjerecept med Oatly

Alva Persson 12:47 27 Feb 2024

Havredrycksföretaget Oatly lanserar nu ett projekt med krögaren och skådespelaren Jerka Johansson samt kocken Nichlas Niemi, som går ut på att samla in och bevara gamla familjerecept.

I en värld som präglas allt mer av digitalisering, finns en rädsla för att de recept som länge funnits i familjen och står nedskrivna på lösa lappar eller endast finns i minnet, ska gå förlorade. Därför lanserar Oatly nu Receptarkivet som bjuder in svenska folket att dela med sig av sina familjerecept som sedan kommer lägga grunden för en kokbok, och därmed säkra dem för framtida generationer.

Oatly är världens största havredrycksföretag och skapar växtbaserade alternativ till mejeriprodukter. Många väljer redan idag att använda sig av växtbaserade alternativ i sin matlagning, och i kokboken kommer Oatly att visa på hur man kan byta ut mejeriprodukterna i sina gamla recept. Detta är ett enkelt sätt att göra recepten bättre anpassade till en hållbar framtid.

Personen bakom varje bidrag som väljs till kokboken kommer att stå med som medförfattare och insamlingen av recepten pågår fram till den 22 april och görs på www.oatly.se/receptarkivet.

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Krogrecension: Poppy

Öppningen är fortfarande så pass ny att inte ens serveringstillståndet är på plats i samband med att vi besöker krogen för första gången.

Krogrecension: Gurras

I samma ögonblick som vi stoppar in foten på Postgatan 16 möter huvudpersonen själv upp med ett fast handslag och ett smittande leende på läpparna.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!