Artiklar ur nummer: 2014-07

Världens bästa fittkonstnärer

Varför är fittan så kontroversiell inom konsten? Den frågar ställer sig Julia Holst och passar på att tipsa om världens bästa fittkonstnärer.

Koka soppa på politik

 

1407.malmo_.krog_.henrik_karoline_kaos-3621.jpgFoto: Christian Andersson

Nöjesguiden tog en pratstund med Karoline Palmqvist
och Henrik Öhlin på den veganska restaurangen Kaos i Malmö om hur synen på veganism har förskjutits från kollektiv aktivism till en personlig kosthållningstrend, och vilka större politiska beslut som påverkar hur man driver en restaurang. 

 

Det är dags för något nytt

freddie_gibbs_by_peter_beste.jpg

Freddie Gibbs.
 

Kan vi prata om den här klubbdöden? Så trött ämne, tänker ni, men eftersom jag bara hoppar in på klubbsidan den här månaden kan jag lika gärna ta tillfället i akt.

 

Kraków Restaurang

 

krakow_gbg_twal.jpg

För den okunnige är Kraków en polsk restaurang och fanbärare halvvägs mellan Schillerska och Landala Torg som legat på samma plats i evigheter. Det är 14 år sedan sist jag var där. Då var jag 17 och lyckades få en öl i baren. Jag har nog förändrats sedan dess men det har inte inredningen, maten eller klientelet. Det är underbart.

Mr.P

mrp_gbg_tw.jpg

Götaplatsen, Götets Brandenburger Tor, är i mitt tycke en av de vackraste platserna i vår rostiga stad. Majestätiskt tronar konstmuseet där uppe – långt bort från Avenyns afterwork och det bös som kommer med det.

 

Riksdagsvalet kan rita om restaurangkartan

kitchen.jpg

Den 14 september är det riksdagsval och beroende på utfallet kan det bli förändringar på landets restauranger, det menar i alla fall Björn Persson, krögaren bakom bland annat Koka och Spisa.

 

Det handlar om restaurangmomsen som av Alliansen sänktes från 25 till 12 procent den 1 januari 2012. Motivet var att få ner priserna på restaurangerna och att få krögarna att anställa fler.

 

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!