Tidens anda - Det vi pratar om mest just nu!

Redaktion 15:49 28 Aug 2014

 

1. Robin Williams-backlashen 

Efter den första hyllnings- och R.I.P-vågen kommer de alltid, 

de sanningstalande motvalsmänniskorna som ceremoniellt uppdaterar sin status med ”Var Robin Williams verkligen så rolig?”. Flash: inte en jävel kommer att sörja er när ni dör.

 

2. Nittiotalets slut

Snart har hela nittiotalet tröskats igenom modemässigt. Allt från grunge, Seinfeld-normcore till Matrix-chic och Yung Lean-solhatt. Snart återstår bara en sak. Vit makt-estetiken. Bomberjackorna finns där, men… vem tatuerar in den första ironiska svastikan?

 

3. Athena Farrokhzads käftsmäll mot fascismen

Det bästa sommarprogram som sänts i Sveriges Radio uppbådade till hyllningar, kritik, 73 anmälningar till granskningsnämnden och allmän debatt. Inte bara slapp vi det uttjatade formatet och självförhärligande ”jaget”, hon lyckades under 90 minuter skärskåda fascismen, rasismen och patriarkatet OCH göra en moderat riksdagspolitiker så sur att han kastade ut sin tv. 

 

4. 50 shades of gäsp

Trailern till Hollywood-filmatiseringen av mainstream-erotikan 50 Shades of Grey släpptes nyligen. Filmen, som har premiär på alla hjärtans dag, kommer garanterat suga så mycket (no pun intended) att din feed kommer att bombarderas med ”roliga skärmdumpar” i veckor.

 

5. Tempo öppet igen

Tempo har öppnat igen! En av Malmös bästa krogar finns därmed åter till vårt förfogande. Då är det bara att vänta på att Inkonst ska dra igång igen så kommer hösten plötsligt kännas mycket ljusare. 

 

6. Cocktailavdraget

I alla barer med självrespekt hittas nu en initierad manlig bartender med djupa kunskaper i konsten att blanda flera olika sorters alkohol i ett och samma glas och sälja innehållet för 140 kronor. Det är detta ditt jobbskatteavdrag går till. 

 

7. Inget mer barr i partyskorna

I slutet på augusti är kvoten för hur mycket en pallar festa i skogen fylld. Ryggsäcken, myggmedlet, tjocktröjan och den ljumma ölen är inte längre välkomna. Nu vill vi bara sitta på en snofsig barpall med en riktig cocktail i handen och ha en utekväll som inte innebär att man hittar barr överallt den kommande veckan.

 

8. Höstfrisyrer

Efter tanorexin och svettiga luggar kommer de propra frisyrernas tid. I vanlig ordning blir det många välkammade och korta frillor så fort det första höstlövet faller. 

 

9. Syrad rödlök är alltid exotisk

Hur detta käcka Per Moberg-tillbehör fortfarande går att slänga på vilken maträtt som helst för att det ska räcka för att bli uppfattad som nytänkande och cross kitchen vet vi inte, men det är lite pinsamt att vi fortfarande går på det.

 

10. Moderaternas fullkomliga medieövertagande 

Det måste vara medvetet, detta att det stormat så kring Moderaterna! Från valaffischer till vallåtar, äkta som fejk – vi drömmer i ljusblått och oranget om nätterna. Detta är deras valkampanj.

 

Bubblare: Valoutfit, Ruben Östlunds Turist, homeopatiska sömnmedel för att ”vända tillbaka dygnet”.

 
Stad: 
Kategori: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 07, 2014.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!