7ebra – Bird Hour

Raffaella Lindström 12:57 5 May 2023

De 25-åriga tvillingarna Iza och Ella växte upp med musiken vid sin barm. Redan från en ung ålder började de spela musik tillsammans, något som syskonen från Malmö har fortsatt att göra. Inez sjunger och spelar elektronisk gitarr, medan Ella bland annat kör keyboard och orgel.

Nu släpper duon sitt debutalbum Bird Hour, ett verk som präglas av sitt trygga drumbeat och de dova, elektroniska gitarrerna. De elva låtarna är simpla i sin utformning, samtidigt som sången är avskalad. Fokuset är riktat mot de svala texterna, men det går inte riktigt hela vägen.

Bird Hour är ett intimt och autentiskt album med stora ambitioner, men stundvis blir musiken alldeles för monoton och upprepande. 7ebra bjuder på en del toppar och dalar genom verket, men de är sällan så pass gripande att de lyckas upprätthålla en balans.

Bäst på albumet är If I ask her, en matigare låt med fina textrader om att vilja ge någon sitt allt. Men även här känns det som att något saknas. 7ebra skrapar på ytan av de känslor som de ger sig an att porträttera, men om de fortsätter att renodla sitt sound finns det mycket potential.

Skivbolag: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner