Sibille Attar - A History Of Silence

Sofie Andersson 00:00 26 Feb 2021

Sibille Attar sticker hål på luftslotten, smular ned mallarna och river sönder ramverken. Mellan Sibille Attars känslor och hennes uttryck går det en rak linje. Och det blir inte mer autentiskt än så… Ibland sylvass och kaxig, andra gånger pampig och lyrisk. A History Of Silence är en uppmaning till frigörelse och att våga vara sig själv, även om det kan innebära att man ibland blir svårare att älska.

För drygt åtta år släppte Sibille Attar kritikerrosade Sleepyhead och tog plats som Sveriges indiedrottning. Men som med allt, finns det baksidor till det mesta. Och tiden som följde blev omtumlande, med pekpinnar och uppmaningar om hur Attar skulle vara och inte vara. Omständigheter som lätt kan bli kvävande. Men så knackade Sibille Attar på dörren igen och släppte Palomas Hand 2018. Varpå hon nu är hon tillbaka med sin andra fullängdare, vad hon själv kallar ett “preacher album”.

A History Of Silence rör sig mellan engelska, franska och svenska, Madonnas Oh Father, mäktiga synthar och Attars egna hatobjekt saxofonen. De släpiga trummorna gifter sig med hennes karaktäristiska brutna engelska och resultatet är kompromisslös förträfflighet. Den raka linjen mellan känsla och uttryck skapar egensinniga resultat. Ibland kanske saker är svårare att förstå eller tom svårare att älska. Men något annat alternativ finns inte. Ingen får någonsin ändra på Sibille Attar. 

 
 
Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Sara Wohlin Zerpe – Gör det nu

Jag blir alltid patriotisk när det kommer till norrländsk pop. Vare sig det är Säkert, Katohjärta Honungsvägen eller Duschpalatset. Ber om ursäkt för min Umeå–centrism, finns så mycket mer också! Till exempel norrbottniska Sara Wohlin Zerpe som nu EP-debuterar med Gör det nu. Det är en fin samling med svensk indiepop som alla som gillar det Annika Norlin gör bör lyssna på.

Dropkick Murphys - Turn Up That Dial

Den irländska folkmusiken får mig att bara vilja vråla rakt ut i luften. Dropkick Murphys har än en gång skapat ett själsligt krig inom mig. Precis som att aprilvädret skiftar, mellan regn och sol, väcker deras musik liv i helt skilda känslor som slåss med varandra.