Sibille Attar - A History Of Silence

Sofie Andersson 00:00 26 Feb 2021

Sibille Attar sticker hål på luftslotten, smular ned mallarna och river sönder ramverken. Mellan Sibille Attars känslor och hennes uttryck går det en rak linje. Och det blir inte mer autentiskt än så… Ibland sylvass och kaxig, andra gånger pampig och lyrisk. A History Of Silence är en uppmaning till frigörelse och att våga vara sig själv, även om det kan innebära att man ibland blir svårare att älska.

För drygt åtta år släppte Sibille Attar kritikerrosade Sleepyhead och tog plats som Sveriges indiedrottning. Men som med allt, finns det baksidor till det mesta. Och tiden som följde blev omtumlande, med pekpinnar och uppmaningar om hur Attar skulle vara och inte vara. Omständigheter som lätt kan bli kvävande. Men så knackade Sibille Attar på dörren igen och släppte Palomas Hand 2018. Varpå hon nu är hon tillbaka med sin andra fullängdare, vad hon själv kallar ett “preacher album”.

A History Of Silence rör sig mellan engelska, franska och svenska, Madonnas Oh Father, mäktiga synthar och Attars egna hatobjekt saxofonen. De släpiga trummorna gifter sig med hennes karaktäristiska brutna engelska och resultatet är kompromisslös förträfflighet. Den raka linjen mellan känsla och uttryck skapar egensinniga resultat. Ibland kanske saker är svårare att förstå eller tom svårare att älska. Men något annat alternativ finns inte. Ingen får någonsin ändra på Sibille Attar. 

 
 
Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner