GHLOW - Slash and Burn

Anna Bjermqvist 00:00 2 Apr 2021
Den svensk-ryska duon Ghlow har släppt en rå debutplatta i en hybrid av punkig alt-rock och elektronika. Duon bakom GHLOW är Emille de Blanche och Nikolay Evdokimov och för dem representerar skivan återfödelse. De båda är multikonstnärer inom andra fält, de Blanche jobbar i huvudsak som skulptör och Evdokimov som tatuerare, men nu går de tillsammans för att skapa något helt nytt.
 
Den mörka och punkiga musiken knyts samman med ett industriellt och hårt sound, med upprepade melodier, trummaskiner och böljande ljudvågor med intensiv energi. Skivan befinner sig i ett spännande gränsland mellan genrer som känns intressant. Det jag saknar är dock tydliga melodier att följa eller några hookar som fastnar. Nånting mer. Just nu upplever jag allt som en enda ljudmassa, som visserligen är bra, men som inte riktigt framkallar något hos mig. Lyckas de tillsätta den där sista unsen av dynamik där de kan förvåna, överraska och få lyssnaren att reagera kan det bli riktigt bra. 
Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Evanescence - The Bitter Truth

För ett band som grundades redan 1995 och först nu släpper album nummer fyra med originalmaterial, är det imponerande hur Amy Lee & co. lyckas behålla mycket av sin kärna från 2003 års debut Fallen. Samtidigt är de flesta daterade nu metal-ingredienserna, tack och lov, bortfiltrerade. Detta sätter en mer organisk amerikaniserad rockton snarare än metal, vilket gör denna giv definitivt mer njutningsbar rent audiovisuellt.