Arre! Arre! – We Ride The Universe

Raffaella Lindström 12:00 16 Apr 2022

Det sprudlande punkbandet från Malmö släpper nu sitt fjärde och sista album We Ride The Universe. För den som lyssnat på Arre! Arre! tidigare är mycket sig likt. Musiken fortsätter att ha flera bottnar, varav de hårda gitarrerna och det feministiska budskapet är i fokus.

Arre! Arre! har många gånger beskrivits som ett riot grrrl-band. Återkommande teman är sexism, könsnormer och värdelösa män. På sitt sista album passar Arre! Arre! även på att sjunga om mc-gäng med starka kvinnor.

Vad som gör att bandet sticker ut ur mängden från liknande band är att de har flera dimensioner. De är både hårda och ödmjuka på en och samma gång. Det kan vara en svår balansgång när man sjunger om dessa ämnen, men Arre! Arre! lyckas gång på gång träffa rätt.

Bandet är knappast nyskapande, men vem orkar bry sig. Punkmusiken, som stundvis flirtar med pop, är rivig. Samtidigt är texterna underhållande. Det behövs inte så mycket mer än det för att kunna njuta av albumet. Med det sagt känns det synd att Arre! Arre! lägger ner, men å andra sidan kan det vara klokt att sluta med flaggan på topp. 

Skivbolag: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner