299 – The 299 Game

Anna Bjermqvist 00:00 25 May 2021
299 är ett projekt av Welsh-baserade multiinstrumentalisten och producenten Gavin Fitzjohn, som tidigare jobbat med artister som Paolo Nutini och Gruff Rhys. Debutalbumet, The 299 Game, är en rustik skiva i sann DIY-anda. Det är en fin samling låtar som för tankarna till 60-talet och dess mysiga melodier. Distade ljudbilder och countrybluesiga tongångar á la Johnny Cash står i fokus i det opolerade retrosoundet. Andra låtar påminner om Lou Reeds råa sångmanér. Garagerocken innehåller ingen wow-faktor, men puttrar fram på jämn nivå där Fitzjohn porträtterar en amerikansk och lantlig omgivning som känns gemytlig.
Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Greentea Peng – MAN MADE

Man Made är en soulskiva som plockar inspiration från hela världen och hela tidsrymden. Det är en eklektisk blandning av soul, psykedelia, hiphop, flyktig jazz och dub med tunga basgångar.

Greentea Peng heter egentligen Aria Wells och är från sydöstra London. Man Made är hennes debutalbum. I grunden är det ett tillbakalutat album, dränkt i tunga grooves och Wells neo-souligt rökiga röst, men det lyfts också upp av livliga trummor och pigga melodislingor.