Big Scary – Me and You

Leonard Lukic 12:05 25 Sep 2022

Melbourne-duon Big Scary har lyckats fånga höstens färger på sin senaste platta Me and You. Musiken känns varm, luftig och avskalad. Samtidigt lyckas de förmedla introspektiva texter kring romantik och besvikelser.

Första gången jag lyssnade på Big Scary var under förra året då de släppte albumet Daisy. Det är något med lekfullheten i musiken som gör den intressant att lyssna på, och essenserna i det tidigare projektets ljudbild följer med på den nya skivan.

Albumets omslag avbildar ett gammalt par, med en pistol liggandes på bordet intill, och musiken gör ett fantastiskt jobb med att spegla den estetiken. Färgerna skriker höst, vilket hörs soniskt med ett fint piano, lätta slagverk och en luftig rytm. Samtidigt sjunger duon om kärlekens bättre och sämre sidor där stämmorna pendlar mellan att ge en känsla av hoppfullhet och något fasansfullt.

Visserligen kan tempot kännas lite långsamt, men sättet Big Scary lyckas väva in melankoli och munterhet får mig ändå att vilja lyssna vidare.

Me and You utforskar flera lager i en mänsklig relation, det är inte bara kärlek. Utan även fördomar, sorg, förlust, förändring och lycka. På ytan framkommer det som väldigt generiskt. Men kombinationen av ett nostalgiskt och avskalat indie-sound tillsammans med två ljuvliga stämmor skapar en minnesvärd upplevelse.

Låten Real Love är utan tvekan min favorit. Det är ett perfekt exempel på duons färdigheter när det kommer till att skapa fina harmonier och refränger. Musiken är enkel, vacker och får till ett fint avslut med de ljusa slagverken och bakgrundskören. 

Skivbolag: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner