Att laga japansk mat är en förbannat svår konst. Bara koka riset tar sju år att lära sig och sen tälja chopsticksen tar minst det dubbla. Nyöppnade Yukai på Möllan är fortfarande i lärofasen och tränar för fullt på det uppenbarligen så svåra konststycket service. Överallt ser man klistermärken där siffran arton är överkorsad, ett tecken på att det här minsann inte är en vanlig svartpub för minderåriga, utan något bättre, något lite finare.
Fast då med fula varningsklistermärken överallt. Det lär finnas en japansk fondue här som ska vara vidunderligt fint gjord och serveras i omgångar under kvällen. Tyvärr måste den beställas två dagar i förväg. Har du inte den framförhållningen är du förpassad till á la carte vilket innebär standardiserad sushi och knappt ljummen misosoppa. En bra flaska spansk cava kostar opsykologiskt nog 303 kr, vilket är lite charmigt på något gåtfullt vis. En bit halstrad lax med ris kan du säkert göra själv hemma, men om du inte orka diska och allt det där andra kan du lika gärna äta den på Yukai. Den kostar inte så mycket – och du får vad du betalar för.
Yukai
Stad: