Story Hotel

Redaktion 16:54 6 May 2009

Nyöppnade Story Hotels restaurang har redan blivit jättepoppis vilket vi bittert får erfara när vi försöker boka bord där. Fullt, säger de. Vi ger knappast upp, för vi vet ju hur mycket svårare det är att säga nej öga mot öga jämfört med i telefon.Nyöppnade Story Hotels restaurang har redan blivit jättepoppis vilket vi bittert får erfara när vi försöker boka bord där. Fullt, säger de. Vi ger knappast upp, för vi vet ju hur mycket svårare det är att säga nej öga mot öga jämfört med i telefon. Efter lite tjat, bedjan och övertalning lyckas vi faktiskt tränga oss förbi såväl modebloggsmaffian med Anna Hibbs i spetsen som Musse Hasselvall med sällskap och knipa ett av de åtråvärda borden. Kändisgraden är för övrigt hög i den knökfulla restaurangen och man glimtar alltifrån Dramatenskådespelare till krog- och tv-profiler. Ljudnivån är något hög vilket sannolikt går att härleda till den moderna betongbetonade inredningen.
Men maten då? Jo, nu kommer vi till det bästa av allt. Man ställs inför ett val mellan att köra på en mastig varmrätt alternativt köra tapasstilen och låta mediumrätterna avlösa varandra. Vi väljer det senare vilket visar sig vara jackpot. En perfekt halstrad och chiliförlovad tonfisk inleder det som i efterhand visar sig vara en nöjeskryssning i mediumrätternas skärgård. Fisken följs snart upp av en Ceviche på pilgrimsmusslor, red snapper och gurka. Även denna smakfullt chiliparfymerad. Jätteräkorna som kanske är en aning väl frikostigt matade med koriander slinker ner även de innan vi når kvällens klimax och den grillade wagyubiffen gör entré. Den gör det i fint sällskap av mango, tamarind och rödvinssky. En perfekt stekyta omgärdar det saftiga köttet och man kan riktigt känna hur lyxkossan njöt av massagen, ölmatningen och den klassiska musiken innan hon fick sätta livet till.
Avslutningsvis bjuds både vi och sällskapet vid bordet bredvid på en avsmakningsbricka med alla rätterna på dessertmenyn. Detta som en ursäkt för att vi har fått vänta lite för länge mellan de tidigare serveringarna, en föredömligt sympatisk gest. I dessertkonkarongen gömmer sig alltifrån hembakta chokladtryfflar via rabarberkompott till en fullkomligt utsökt cheesecake. Den absoluta highlighten är emellertid lakrits-crème bruléen vars flarn river loss den sista droppe njutning vi kan kräma fram ur våra smaklökar. I samma sekund som dörren slår igen bakom oss tar vi fram kalendrarna och bokar tid för ett återbesök.

Stad: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Fler recensioner

Krogrecension: Five Guys

Hundratals art directors och copywriters har tagit ut föräldraledighet för att köa till Five Guys under premiärveckan. Lever det upp till hypen?

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!