Sedan Grill del Mundo stängde 2010 har somrarna inte varit sig lika. Vi har saknat den gigantiskt stora uteserveringen. Kanske lite mer än vi vågat erkänna. Så när Stureplansgruppen bekräftade att de var i full färd med att ta över driften drog vi en kollektiv suck av lättnad. Restaurangen är döpt till Storköket – pun intended, naturligtvis. Och i början av maj smygöppnade serveringen som vetter mot allén och senare även stora härliga parkserveringen. Det är med stor förväntan vi beger oss till Storköket en lördag i slutet av maj. Men om det är någonting livet har lärt oss är det att det inte alltid blir riktigt som man tänkt sig och vi förpassas till den mindre serveringen. I avspänd miljö sörplar folk drinkar och äter plockmat och enklare rätter. Vi kommer överens om att vi trots allt är nöjda med platserna och slår oss ned.
Efter en tids väntan på dryck får vi äntligen beställa. Vi bestämmer oss för hemgjord korv med surkål och fish and chips. Fish and chips smakar som det gör mest, men remouladen höjer rätten ett snäpp och de friterade potatisstavarna är även de väldigt bra. Den hemgjorda korven och surkålen då? Tyskt, grynigt och mycket gott.
Det är inte alltid lätt att bedöma ett ställe som precis har öppnat, och inte fått in rutinerna riktigt. Men efter ett par veckor bör de sitta, och även om gästerna i långt ifrån alla fall har rätt bör man vara mer lyhörd och alert när de har frågor och funderingar. En fråga om innehållet i en av rätterna tar en kvart att besvara. Då är maten redan uppäten. Vi lyckas till slut fastställa den inte helt solklara ingrediensen och är väldigt nöjda över att ingen behövde sätta livet till den här gången heller. Gott så. Storköket är riktigt trevligt och kommer att vara välbesökt om nu bara solen och värmen behagar dyka upp.