Stearin

Redaktion 17:01 28 Feb 2012

Göteborg är en liten stad. Större än Malmö, men mindre än Köpenhamn. På Tredje Långgatan ligger restaurang Stearin, som känns lite som Köpenhamn, fast den ligger i Göteborg.  Vi vet inte varför, men vi känner oss alltid lite som svenskar i Danmark när vi är där – på ett bra sätt. Det kan vara musiken, människorna och drinkarna som gör det. Eller halvtrappan som tar oss in i lokalen. Ett par nätta steg för den hungriga, ett stort för krogstaden Göteborg.

Menyn är ny sedan i somras och utbyggnaden som gjordes förra året var ett lyft för en redan fantastisk bra restaurang. Innan den nya matsalsdelen kombinerade Stearin mat och klubb på ett framgångsrikt vis, men storleken på lokalen och hög musik fick oss ibland att tugga maten lite snabbare. Men den nya matsalen gör stor skillnad. Resultatet är ett nytt, lite intimare, men fortfarande lika pulserande och urbant Stearin. Nu äter vi först i lugn och ro, sedan dricker vi cocktails och dansar fram till stängning.

Menyn består fortfarande av moderna och plånboksvänliga klassiker. Råbiffen finns kvar, men nyheter som sotad pilgrimsmussla med tomat och rödlöks-sallad med citrusvinägrett och rökt mandelpotatispuré, kastanjesoppa med brässerad rödkål och surdegskrutonger, samt en ceviche på kummel med blom-kålskräm bland förrätterna. Bland huvudrätterna frestar ”dagens fångst”, hängmörad oxrygg och ankbröst. På Stearin tas gästerna på allvar. De som önskar ett vegetariskt alternativ slipper Findus-wok och tjostande kockar och får en vegetarisk färsbiff med anyapotatis och rödvinsvierge serverad.

Trerätters för två med dryck landar strax under tusenlappen vilket rättfärdigar ett besök. Att Stearin återigen seglar upp som en av Göteborgs bättre krogar är inte direkt förvånande. Kunnig och trevlig personal som lägger sig i lagom mycket om så önskas och konsekvent hög kvalitet på maten.

Öppettider: 
mån–tors 17–01, fre–lör 17–02, lunch 11.30–14.00 dagligen.
Stad: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler recensioner

Krogrecension: Poppy

Öppningen är fortfarande så pass ny att inte ens serveringstillståndet är på plats i samband med att vi besöker krogen för första gången.

Krogrecension: Gurras

I samma ögonblick som vi stoppar in foten på Postgatan 16 möter huvudpersonen själv upp med ett fast handslag och ett smittande leende på läpparna.

Fei

Lägst upp i Petter Stordalens hotellkomplex på Lindholmen ligger restaurang Fei.

Krogrecension: Husette

En nytändning och lägesföränding behövdes efter pandemin och det blå trähuset med stor potential, omringat av kulturskapare, skulle bidra med just det.

Bar Minimal

Vid sidan av ett sort fokus på naturliga viner har Bar Minimal gjort sig känt för sin hantverksmässigt tillagade pizza.

Bikt

När fyra rutinerade krogrävar slog sina påsar ihop blev resultatet restaurang Bikt.

Senaste krogrecensionerna i Göteborg

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!