Ritz

Redaktion 15:02 8 Oct 2008

Ritz har äntligen börjat hitta formen och sin publik. Länge var Ritz den identitetslösa restaurangen bakom Kungsportsplatsen som ingen hittade till. Stället ligger ju något anonymt och man får nog bli tipsad om krogen för att hitta dit.Ritz har äntligen börjat hitta formen och sin publik. Länge var Ritz den identitetslösa restaurangen bakom Kungsportsplatsen som ingen hittade till. Stället ligger ju något anonymt och man får nog bli tipsad om krogen för att hitta dit. Ingen krog man springer på med andra ord, vilket kändes rätt skönt när man satt på uteserveringen och lekte med en öl i somras. Det är ett fint litet vattenhål mitt i stan.
    Men. Det viktiga är nu att festpalatset har levt upp. Mycket tack vare klubb Indians lördagar som har blåst liv i restaurang, bar och uteservering. Ola Göthberg och vänner har gett Ritz den hypen den så desperat har behövt. Nu känns det inte lika ensamt och gammalt i lokalen. Nu kan man gå och ta en vodka martini och en extra oliv utan att känna sig ensam i baren. Det är bra. Det bådar gott inför hösten.
    Maten är fortfarande klassisk och ganska okomplicerad, ingenting överraskar riktigt. Menyn består till stor del av klassiska svenska rätter. Ingenting att hetsa upp sig för där heller, men man blir å andra sidan inte besviken. Jag gillar råbiffen väldigt mycket. Inget fusk utan mald av oxfilé med de klassiska tillbehören. Precis som det ska vara. Ritz har också kopierat Björn Bars fina tilltag av att erbjuda ett gäng ostron med en flaska champagne. Här får du ett dussin ostron och en flaska Pol Roger för 649 kronor. Perfekt mat för att sitta och njuta till i en fylld lördagsbar. Ritz är en fantastisk fest numera.

Stad: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler recensioner

Krogrecension: Poppy

Öppningen är fortfarande så pass ny att inte ens serveringstillståndet är på plats i samband med att vi besöker krogen för första gången.

Krogrecension: Gurras

I samma ögonblick som vi stoppar in foten på Postgatan 16 möter huvudpersonen själv upp med ett fast handslag och ett smittande leende på läpparna.

Fei

Lägst upp i Petter Stordalens hotellkomplex på Lindholmen ligger restaurang Fei.

Krogrecension: Husette

En nytändning och lägesföränding behövdes efter pandemin och det blå trähuset med stor potential, omringat av kulturskapare, skulle bidra med just det.

Bar Minimal

Vid sidan av ett sort fokus på naturliga viner har Bar Minimal gjort sig känt för sin hantverksmässigt tillagade pizza.

Bikt

När fyra rutinerade krogrävar slog sina påsar ihop blev resultatet restaurang Bikt.

Senaste krogrecensionerna i Göteborg

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!