Tapas ska beställas in i mängder, bordet ska fyllas av små tallrikar och skålar för alla att fingra i. Råå har övergett sin förra meny och serverar numera asiatiska smårätter för en så liten peng att du inte ens behöver fundera över om du ska ta två eller tre rätter.Tapas ska beställas in i mängder, bordet ska fyllas av små tallrikar och skålar för alla att fingra i. Råå har övergett sin förra meny och serverar numera asiatiska smårätter för en så liten peng att du inte ens behöver fundera över om du ska ta två eller tre rätter. Du ska såklart ta fyra. Beställ inte samma som ditt sällskap utan dela på allt så slipper du välja mellan stekta dumplings eller havsaborré. Tapas är ett sätt att umgås på. Vi sträcker oss över varandra, försöker nå plommonsåsen, pratar om maten och kan göra det i timmar.
Vi sitter på Råås uteservering, längs trottoaren, som har sin första verkliga vårdag och solen steker mot husfasaden. Det kom förmodligen som en överraskning för restaurangen som bara har en servitör för dagen. Men de vita, mjuka rottingsofforna och den hord av människor, i sitt senaste secondhandfynd, som går längs Friisgatan gör att vi gärna bara sitter här.
Det här kan bli en sommarfavorit som tidigare ogillats på grund av en smaklös soppa. Nu bevisar det feta skinnet på den mandarindoftande ankan motsatsen och ryggbiffen "shii shii", som ser ut som små torra skitar, är helt fantastiskt god och sticker av chili på tungan. Servitören erbjuder en skål med ris, men det behövs inte. Beställ i stället de handgjorda nudlarna som får näsan att rinna och är så oljiga att de ger balsam åt läpparna, som ler åt varje rätt.
Vi sitter på Råås uteservering, längs trottoaren, som har sin första verkliga vårdag och solen steker mot husfasaden. Det kom förmodligen som en överraskning för restaurangen som bara har en servitör för dagen. Men de vita, mjuka rottingsofforna och den hord av människor, i sitt senaste secondhandfynd, som går längs Friisgatan gör att vi gärna bara sitter här.
Det här kan bli en sommarfavorit som tidigare ogillats på grund av en smaklös soppa. Nu bevisar det feta skinnet på den mandarindoftande ankan motsatsen och ryggbiffen "shii shii", som ser ut som små torra skitar, är helt fantastiskt god och sticker av chili på tungan. Servitören erbjuder en skål med ris, men det behövs inte. Beställ i stället de handgjorda nudlarna som får näsan att rinna och är så oljiga att de ger balsam åt läpparna, som ler åt varje rätt.
Stad: