Bao Bao

Redaktion 13:20 11 Nov 2022

På Mitt Möllans food court i Scandwichs gamla lucka ligger, som namnet kanske avslöjar, en baorestaurang. Sedan våren 2020 har Bao Bao funnits här och har med tiden fått ett ganska gott rykte om sig.

Ovanför bardisken hänger lampor gjorda av ångkorgar i bambu. På menyn återfinns baos med sidfläsk, tofu, shiitakesvamp och scampi. Vi beställer in en meny som heter Bao Deluxe. Den består av två olika baos. En med shiitake, gurka, sallad, koriander och en med tofu, soja, gurka, sallad, koriander. Till denna meny får vi även in en skål med friterade minivårrullar som serveras med en sweet chili-sås. Vi beställer sedan in två baos bestående av friterad scampi med chilimajonnäs, picklad rödlök, gurka, koriander, sallad och vårlök.  

Vi får maten serverad i ångkorgarna som bröden tillagats i. Baosen är goda, smakrika och välgjorda, det råder det inga tvivel om. De har en härlig textur och det finns en härlig dynamik när det milda, ångade brödet möter det krispiga, friterade innehållet. Vårrullarna är vad de är: tunna, friterade degknyten som inte smakar jättemycket.

Personligen kan jag tycka att man kan ha lite intressantare innehåll än picklad rödlök i sina baos. Jag trodde faktiskt att kommit förbi den perioden i våra liv när vi serverade picklad rödlök till allt. Vi betalar 155 kronor för vår Bao Deluxe-meny. Räkbaosen kostar 70 kronor styck. Ett klart överkomligt pris. Vi lämnar Bao Bao mätta och ganska belåtna.

Bao Bao serverar goda baos, det råder det faktiskt inga tvivel om. Men snälla, släpp den picklade rödlöken. Den har faktiskt gjort sitt.

Adress: 
Claesgatan 8
Hemsida: 
Öppettider: 
mån-tor 11:00-19:30, fre 11-20, lör 11:30-17:00.
Stad: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 11, 2022.

0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler recensioner

RAMEN TO BÍIRU

Skenet från den röda neonlampan med Ramen to Bíirus logotyp lyser upp lokalen och gör att allt får ett rött skimmer över sig.

Bao Bao

På Mitt Möllans food court i Scandwichs gamla lucka ligger, som namnet kanske avslöjar, en baorestaurang.