Foto: Thomas Wal

Pane Fresco

Redaktion 07:46 20 Mar 2017

Äntligen har Paolo Roberto klivit ännu ett steg från Stockholmsnatt och tagit sitt restaurangkoncept Pane Fresco till Götet. Mitt i Femmans varuhus ligger numera en modern, stilren och fräscht inredd restaurang för den moderna shopparen som föredrar att handla allt under ett tak.

Just det, jag glömde skriva att det handlar om en italiensk restaurang. Men det kanske inte behövs någon närmare beskrivning? Att Paolo Roberto krängt färsk pasta på Ica och Hemköp är sedan gammalt och i restaurangen utlovas traditionella napolitanska rätter med smaker från Paolos hemvist i södra Italien. Fokus ska ligga på pizzan och här finns en rad olika sorter att välja på. Vi bestämmer oss för att pröva en klassiker med fyra ostar eller för att vara korrekt – Quattro Formaggi för 176 kronor. Samt en av pastarätterna, Frutti Di Mare för 198 riksdaler.

Innan varmrätten kommer in delar vi på en Bruchetta Con Burrata för 129 kronor. Det som når bordet ser inte riktigt ut som den bruchettan jag tänkte mig. Men det kanske har att göra med min okunskap om det italienska köket, vad vet jag? Karamelliserade körbärstomater, rostat lantbröd med olivolja, basilikakräm, balsamico och mozarella. Det smakar okej men samtidigt ganska konstigt. Varför så söt sås?

Varmrätten kommer snabbt in, servicen är god och vid snabb anblick känns det som om det kanske är sant som det står på hemsidan att restaurangen drivs av familjen Roberto. Vågar dock inte fråga. Smaken då? Pizzan ser trevlig ut och smakar bra, rejält med käk. Kanske något kletig men med riktigt goda ostar. Dock är priset lite väl tilltaget om man ska se till hur gott det faktiskt är. Pastan är långt ifrån snålt tilltagen både när det gäller mängd pasta samt skaldjur. Men även här känns priset lite väl högt för en lunch eller tidig middag i ett varuhus.

Innan vi tackar för oss prövar vi två av husets glassar till dessert, en kula kostar 70 spänn. Det tänkte vi inte på innan vi beställde. Lite dyrt för en kula glass, eller? Det smakar förstås gott, som en god glass. Men inte så mycket mer.

Avslutningsvis kommer detta antagligen bli stället nummer ett för kranskommunsbon på shoppingresa. Och på sätt och vis kan jag förstå varför – Paolos käk smakar faktiskt rätt så bra men tyvärr gör rätterna ett lite väl stort hål i plånboken.

Adress: 
Femman i Nordstan, Postgatan 26-32
Hemsida: 
Öppettider: 
mån-fre 10-21, lör 11-19, sön 11-19
Stad: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler recensioner

Krogrecension: BOV

Efter en vecka i pizzans hemstad, Neapel, har jag rätt höga krav på deg och tomatsås. Till min stora glädje lyckas BOV perfekt.

Krogrecension: Tvinky

Den nyöppnade vinbaren på Andra Lång kan utan tvekan sin dryck, faktum är att kaffemartinin vi avslutade middagen med var något av det godaste jag druckit.

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!