Norda Bar & Grill

Redaktion 17:07 28 Feb 2012

Marcus Samuelsson och Jimmy Lappalainen är tillbaka i Göteborg för att hedra och ge tillbaka något fint till staden där de lärde sig mat. Och sedan slutet av januari i år har göteborgare gått man ur huse för att uppleva nya, fina Clarion Hotel Post och Norda Bar & Grill. Folk vallfärdar till Norda för att uppleva Marcus och Jimmys cuisine, lite som när folk vallfärdade till Betlehem för att kolla på Jesu födelse.Så efter att vi överlämnat guld, rökelse och myrra går vi trappan upp till Norda Bar & Grill för att avnjuta en sen lunch. Miljön är fantastisk och det har inte sparats på någonting. Stämningen är avslappnat lyxig. Här finns de uppklädda damerna och blazerdirektörerna, färg- och formintresserade reklampappor, som med bebis på ena armen och kompaktkamera i högsta hugg knäpper närbilder på inredningsdetaljerna och vi som äter för brödfödan.

Konceptet att blanda det bästa från svensk västkust och amerikansk östkust är intressant och inte helt oväntat. Menyn ser vid en första anblick rätt anspråkslös ut. Steak frites, halv special, silltallrik, black eyed peas (maträtten), grand cru entrecôte, macaroni and cheese. Rätt och slätt comfort food – enkla och välkända rätter som ska få oss att känna oss trygga. Och det gör vi. Trots att maten är opretentiös och enkel lyckas varje rätt få oss att ifrågasätta sakernas tillstånd. Så är det med de flesta av rätterna på menyn. Som till exempel om halv special måste innebära fyllekäk hos Lasse på Heden. 

Att äta mat i en hotellrestaurang är sällan förenat med stora matupplevelser. På Norda Bar & Grill är det det. Men å andra sidan är inte Norda en hotellrestaurang per se. Här får vi hänga oavsett om vi ämnar stanna över natten eller bara stannar till på en halv special och en Pucko.  

 

Öppettider: 
mån–tors 11.30–00.00, fre 11.30–02.00, lör 12–02, sön 12–00.
Stad: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler recensioner

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!