Ngon

Redaktion 13:25 8 Aug 2022

Vid Davidshall ligger den vietnamesiska restaurangen Ngon. Inredningen i lokalen är mörk och går i sydostasiatisk stil. På väggarna hänger konformade hattar och tavlor föreställande Buddha. På det schackrutiga golvet står bambuväxter och stora bananplantor.

Vi får snabbt hjälp och blir placerade på Ngons uteservering. Vi frågar om tips på vad vi kan beställa, eftersom menyn är ganska stor, och får några sådana som vi väljer att följa. 

Tre rätter tar vi från den stora menyn. En risbaserad rätt för 189 kronor bestående av wokade räkor, bläckfisk, musslor i vitlökschilisås med gul lök, morötter, zucchini och purjolök. En rätt med stekta äggnudlar, stekt anka och rostad lök för 179 kronor och en sista rätt med stekt ris med ägg och räkor för 179 kronor.

Den risbaserade rätten med wokade räkor, musslor och bläckfisk är vällagad och god. Det finns en distinkt hetta i vitlökschilisåsen och det kokta riset man fick till rätten gjorde sig bra till hettan. Såsen i rätten är smakrik, god och rent smakmässigt finns det faktiskt inget att anmärka på, det är väldigt gott.

Den stekta, krispiga ankan är också god och bra tillagad. Ankan är, precis som utlovat, tydligt krispig och äggnudlarna med söt, stekt lök passar bra till.

Rätten med stekt ris och räkor är väldigt enkelt komponerad. Den är precis så enkel som den låter. Man får vad man beställer och den är god.

Maten på Ngon är väldigt god. Och likaså servicen är väldigt bra. Rent smakmässigt finns det inte så mycket att anmärka på när det kommer till Ngons mat. Men det finns ändå småsaker.

Till att börja med får man till varje rätt, oavsett vad man beställt, rödkålssallad, två skivor gurka och en liten tomatklyfta. Gurka och tomat är gott och svalkande till, men det känns ändå ganska idéfattigt att få som tillbehör när man går på restaurang. Så krävande är det faktiskt inte att komponera ihop en lite mer inspirerande sallad – om man nu tvunget måste ha det – till sina rätter. Upplägget på tallrikarna blir lite slarvigt och oinspirerat.

Maten på Ngon är väldigt god och värd att testa om man är sugen på vietnamesisk mat. Vi kan tänka oss att återvända till Ngon för att äta. Men rent estetisk och tillbehörsmässigt finns det saker att utveckla.

Adress: 
Erik Dahlbergsgatan 3
Telefon: 
040-17 01 75
Hemsida: 
Öppettider: 
Stad: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler recensioner

RAMEN TO BÍIRU

Skenet från den röda neonlampan med Ramen to Bíirus logotyp lyser upp lokalen och gör att allt får ett rött skimmer över sig.

Bao Bao

På Mitt Möllans food court i Scandwichs gamla lucka ligger, som namnet kanske avslöjar, en baorestaurang.