Foto: Thomas Wal

Krogrecension: Rustik Bistro

Redaktion 12:37 13 Dec 2017

Sedan tidigare har ryktena gått heta kring denna bistro mitt i hjärtat av Linné.

Råbiffen ska vara något utöver det vanliga och restaurangen utmanar Göteborgs krogelit. Trots att Rustik ligger vägg i vägg med krogar som i folkmun kallas kvarterskrogar lyckas de ändå hålla den höga standarden. 

På min sida av bordet slår tanken mig att ett par ostron inte hade suttit fel till förrätt. Snabbt ändras det när jag några rader ned på menyn ser att det finns en laxtartar, med soya, smulad gräddfil, gurka och friterad lök. Mittemot mig beställs det in en råbiff på innanlår. Lovorden har tyvärr gått sanningen i förväg. Råbiffen är inte så extraordinär som det är sagt, men laxtartaren är överraskande god. 

Jag bestämmer mig att hålla fast vid att äta djur från det blå och beställer in vinkokta musslor till varmrätt. Mitt sällskap går i en annan riktning och får en bräserad oxkind placerad framför sig. Jag är ytterst nöjd med mitt val av varmrätt och likaså min vän på andra sidan av bordet. Hen suktar efter det varma spadet av grädde och tomat, som musslorna ligger i och förklarar att oxkinden var likt råbiffen, tyvärr inget att hänga i granen. 

Kanske gästade vi bistron fel dag för de lovord vi bar med oss in levde tyvärr inte maten upp till. Gott var det och relativt prisvärt men inget utöver det vanliga.

Adress: 
Linnégatan 27
Hemsida: 
Öppettider: 
mån–lör 17–00
Stad: 
Lokal: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler recensioner

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!