Foto: Thomas Wal.

Krogrecension: Le Gbg

Redaktion 14:24 24 Jul 2018

Le Gbg bjuder inte på så mycket mer än en Instagramvänlig brunch. 

Precis vid uppgången till Skansen Kronan ligger frukost, lunch och brunch-serverande Le. Det är Instagramvänligt som få andra ställen med sin sluttande uteservering, vita klinkerstäckta bord och bowls prydda med massor av frukt. När vi besöker detta nystartade frukostmecka har de enbart haft sina dörrar öppna i två veckor, vilket är svårt att tro med tanke på antalet taggade bilder på Instagram.

Första intrycket är att Le Gbg är som en slags blandning mellan JOS och Joe & The Juice. Menyn innehåller många smoothies och mixade frysta superbär i djupa tallrikar. Personalen är trevlig med en snudd av juice-kille-känslan. Snabbt bestämmer vi oss för att testa det mesta eftersom att priserna känns riktigt rimliga för att vara trendig frukostmat. Det blir avokadotoast med pocherat ägg, yoghurtskål med inkokt päron och matcha, pannkakor med bär och sist men inte minst en blå smoothie som de valt att kalla Bästa bror. 

Servicen vi får känns genuint hjälpsam och trevlig rakt igenom, och maten levereras utan större fördröjning. Vid första anblick är det hela precis så fotovänligt som förväntat, men smakerna i de vackert presenterade tallrikarna levererar inte. Ägget ser ut att vara ugnsbakat i en muffinsplåt snarare än pocherat i ett sjudande vattenbad. Själva avokadon smakar lite som den frysta tärnade varianten du kan få på Ica. Pannkakorna känns mest som sockerkaka i munnen, vilka serveras med frysta hallon och vad som smakar som baksirap istället för lönn. Höjdpunkten är den blå smoothien och yoghurten med päron, som är en lika stor fröjd för ögat som för smaklökarna.

Både bättre råvaror och mer omsorgsfull tillagning hade tagit Le Gbg väldigt långt. Den trendiga lokalen och menyn måste matchas med lika stort engagemang i det som faktiskt serveras för att detta ställe ska imponera på riktigt. Instagram visar inte alltid verkligheten heter det ju, och i Le Gbgs fall stämmer det.

Adress: 
Lilla Risåsgatan 25
Telefon: 
076-166 01 32
Hemsida: 
Öppettider: 
Tis–fre 9–17, lör–sön 10–16.
Stad: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler recensioner

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!