Du gör bäst i att prova deras stora tallrik för 495 kr som är strösslad med hummer, räkor, havskräftor och ostron. En makalös uppvisning i att det enkla också nästan alltid är det bästa. Ostronen i sig själva är också fina, tyvärr är de dyrast i stan och kostar 35 kr styck. Iransk kaviar finns också på plats, det roligaste sättet att äta just de små kornen är tillsammans med en bakad potatis. Helst så täckt att du får leta efter potatisen, och inte vice versa.
Inne i Saluhallen ligger deras Ostronbar och det är precis den lilla platsen, med sina höga stolar, som borde bli stans främsta After Work-hörna. Saluhallen ska nu genomgå en omfattande renovering men Johan P kommer att ligga kvar. Förhoppningsvis kommer de då också skruva upp mustascherna och spänna vaderna lite till ute i köket. För den enda varningen gällande Johan P idag gäller deras lagade fisk- och kötträtter, som tyvärr inte alls är prisvärda eller alltid särskilt vällagade trots de höga priserna. Även utbudet av vita viner och mousserande är gåtfullt torftigt. Däremot servererar de gärna rött vin till fisk. Vilket är ok ibland, men verkligen inte alltid.
Mer färsk fisk och skaldjur är alltså precis vad du behöver, det är också en anledning så god som någon att knäcka upp några flaskor Chablis och invänta sommaren. Men vänta för allt i världen inte för länge, för det är nu, när haven är som kallast, som du får de bästa fiskarna och skaldjuren.
Stad:
Lokal: