
Hos Pelle har ändrat koncept. Det blir nu en annan typ av råvaror och mer klassiskt. Menyerna är ännu mer säsongsbetonade. Rustikt, men med en modern enkelhet över det hela. Det finns en färdig trerättersmeny, där för- och efterrätten är förbestämd. Som förrätt serveras en kombination av tre små rätter. Varmrätten väljs mellan tre alternativ. Minst två i sällskapet måste välja samma huvudrätt. Även efterrätten serveras som en färdig kombination av tre små desserter. Menyn kostar 300 kronor.
Ungefär så presenterade Pelle sin nysatsning på krogen. Rykten har gjort gällande att Pelle funderat på att helt lägga ner, gett personalen gott om tid att söka nya jobb och själv syssla med andra saker och projekt. Det hela låter lite trist för oss som vant oss vid stans hetaste bistro och mysigaste lyxkrog. En självdegradering helt enkelt. Pressreleasen var kort och beskrivningen lämnar en lite trist eftersmak. Men hur smakar då maten egentligen? Ja, det är som sagt inga finesser längre, inga gåslever/gambas- escabeche eller aubergineskruvar med vaniljcrèmefraiche, utan, som utlovat, habil och enkel kost.
Lammlägg med vita bönor och parmesan är en spännande smakupplevelse och får dig garanterat på gott humor, men det känns mer som du sitter i bistron än i gamla finsalongen. En smaksak såklart, men kanske än mer en vanesak. Ring oss om femton år då vi kanske har en annan upplevelse om lammlägg, confiterat anklår och kummel, men just nu saknar vi det gamla köket. Öppet: mån-tors 15.00-01.00, fre-lör 15.00-02.00.