
Aldrig förr har det varit så spännande att titta på tåg. Beläget längs spår nummer ett har vi på Godset utsikt över perrongerna på centralen i Lund. En utsikt så mycket mer intressant än den kala inredningen bestående av ljusa bord med grå metallben, grå väggfärg och grå ljudabsorberande skivor i taket som ser ut att komma från en skolkorridor. Inredningen är ungefär lika exklusiv som en Ikea-katalog. Detsamma kan i viss mån sägas om menyn där varmrätterna heter gös, lamm, älginnanlår och oxfilé.
När maten väl står på bordet, oklanderligt serverad av en trevlig personal, visar det sig att det mesta faktiskt ser ut och smakar bättre än Godsets ljusa men tråkiga innandöme ger sken av.
Oxfilén, serverad med jordärtskockspuré och små bakade lökar, har en mörhet och smak i klass med det finaste köttet på Grand Hotel. Lammrostbiffen är också den mör men saknar tydlig lammsmak. Gösen serveras i vackra små rektanglar. Tyvärr är den tillhörande pilgrimsmusslan begravd i en tung frityrsmet. Däremot är såsen, gjord på libbsticka, musselbuljong och grädde, väldigt god och intagande grönrandig.
Godset verkar kunna det här med såser. Citronsåsen till scampiförrätten smakar mer citron än citroner själva. De övriga förrätterna, bland annat löjrom och kantarell, imponerar inte nämnvärt men är klart godkända. Scampin blir tillsammans med sin sås det tveklöst bästa kapet med utsökt och tydlig grillsmak i det flagiga köttet.
I dessertmenyn fastnar vi för chokladmoussebakelsen. Den har en tilltalande cylinderform och inuti hittar vi en vit tryffel. En fin överraskning.