Family Pub

Redaktion 09:45 21 Feb 2020

Fantastiska Family Pub har ett stycke Malmöhistoria som få kvarterskrogar kan mäta sig med idag. Puben har legat på Nobelvägen sedan 70-talet men hette då något annat, innan man bytte namn till Family Pub på 2000-talet. Från början var det en ölstuga där arbetarna varvade ner efter en lång dag på Kockums, kan vi föreställa oss för att krydda med ännu mer Malmöromantik. 

Idag är Family Pub fortfarande en kvarterskrog att räkna med och förutom öl serverar man även pizza. Jag rullar in en lördag vid 18-tiden på kvällen och får tacka mitt sällskap som redan tagit plats i en annars fullproppad lokal. I baren möter jag någon jag känner – vi kan kalla honom Måns – precis som man ska på en Kvarterskrog. Jag berättar att jag ska recensera Family Pub för Nöjesguiden och Måns frågar ”Du har väl beställt pommes? Det är Malmös godaste”. Eftersom pommes står som ett tillval, och inte är det första jag tänker på när jag beställer pizza måste jag tyvärr göra honom besviken ”nej, tyvärr, jag beställde en gyrospizza och en stor stark”. 

Jag går tillbaka till mitt sällskap och det dröjer inte länge innan min 69-kronorspizza levereras. Den är rykande varm och gyrosköttet känns fresh. Såsen är god och pizzan är lagom bakad – en god pizza helt enkelt. 

Stämningen på Family Pub är högljudd och skrönig, som den ska vara på en stammispub en lördagskväll. I baren hänger stammisarna och kring de större borden sitter stora kompisgäng. Ovanför mitt huvud hänger en tv som visar stryktipset, vilket de flesta inte verkar bry sig nämnvärt om. Ett stort plus för mig dock, som kan vila ögonen på något medan min vän pudrar näsan. 

Ett stort plus för Family Pub är de förträffliga ölpriserna. En 0,4 liter bärs får du för 35 kronor, och en halvliter för 40. Ett svårslaget pris i Malmö idag. 

Så där sitter vi och njuter av den opretentiösa stämningen och hinner just konstatera att vi hamnat i matkoma när personalen kommer fram glatt och ställer en tallrik pommes framför näsan på oss. Beställningen kommer från ”någon i baren”. 

Tyvärr är vi för mätta för att ge det ljuvliga tillbehöret en rättvis recension, men om vi säger såhär. Det påminde om simhalls-snacks när man var liten. Det är ett väldigt gott betyg. 

Adress: 
Nobelvägen 52
Hemsida: 
Öppettider: 
alla dagar 11-23
Stad: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 03, 2020.

0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler recensioner

Krogrecension: Mygel

Ett gammalt lokstall i ett slitet och blåsigt hamnområde är kanske inte den mest konventionella platsen att öppna en restaurang i.