Brännö värdshus

15:29 24 Aug 2010


Foto: Thomas Wal

Kommer ni ihåg fantastiska Dozo? Vi gör. Och som vi saknar det vackra lilla köket i Örgryte. Nu är Kalle Grafström från Dozo tillbaka i Göteborg. Vi hittar honom närmare bestämt i Göteborgs södra skärgård, på Brännö Värdshus.

Och vilket lyft han har lyckats göra för ön i allmänhet och värdshuset i synnerhet. Detta upptäckte vi under ett besök i somras. På den mysiga glasverandan och i ett matsalsrum med olika karaktärsdrag hittar du lätt din favoritplats att njuta av vacker naturmiljö och gastronomiska läckerheter.
Inomhus i den äldre delen finns plats för cirka 40 gäster och i det nybyggda glashuset ryms nu upp mot 100 gäster. Charmant, inte sant?
På värdshusets meny står allt ifrån enklare rätter till dagens special och à la carte. Fisk och skaldjur med husets specialitet, de klassiska lotslådorna är uppskattade rätter på menyn och en naturlig del av ett värdshus på Brännö. Våra favoriter blev dock underbara moules frites, marinerade, färska pilgrimsmusslor och kalvfilé. Prima råvaror, tillredda på ett naturligt och modernt sätt. Vi var mycket imponerade.
Värdshusets eget bageri levererar också färskt bröd till restaurangen och nygräddat doftande kaffebröd och övriga konditorivaror för kaffegästerna kommer direkt från bageriet. Har du tid över är det hit du ska ta dig en vacker höstdag.

 

Öppettider: 
ons–sön 11–sent.
Stad: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler recensioner

Krogrecension: Poppy

Öppningen är fortfarande så pass ny att inte ens serveringstillståndet är på plats i samband med att vi besöker krogen för första gången.

Krogrecension: Gurras

I samma ögonblick som vi stoppar in foten på Postgatan 16 möter huvudpersonen själv upp med ett fast handslag och ett smittande leende på läpparna.

Fei

Lägst upp i Petter Stordalens hotellkomplex på Lindholmen ligger restaurang Fei.

Krogrecension: Husette

En nytändning och lägesföränding behövdes efter pandemin och det blå trähuset med stor potential, omringat av kulturskapare, skulle bidra med just det.

Bar Minimal

Vid sidan av ett sort fokus på naturliga viner har Bar Minimal gjort sig känt för sin hantverksmässigt tillagade pizza.

Bikt

När fyra rutinerade krogrävar slog sina påsar ihop blev resultatet restaurang Bikt.

Senaste krogrecensionerna i Göteborg

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!