Foto: Thomas Wal
Kommer ni ihåg fantastiska Dozo? Vi gör. Och som vi saknar det vackra lilla köket i Örgryte. Nu är Kalle Grafström från Dozo tillbaka i Göteborg. Vi hittar honom närmare bestämt i Göteborgs södra skärgård, på Brännö Värdshus.
Och vilket lyft han har lyckats göra för ön i allmänhet och värdshuset i synnerhet. Detta upptäckte vi under ett besök i somras. På den mysiga glasverandan och i ett matsalsrum med olika karaktärsdrag hittar du lätt din favoritplats att njuta av vacker naturmiljö och gastronomiska läckerheter.
Inomhus i den äldre delen finns plats för cirka 40 gäster och i det nybyggda glashuset ryms nu upp mot 100 gäster. Charmant, inte sant?
På värdshusets meny står allt ifrån enklare rätter till dagens special och à la carte. Fisk och skaldjur med husets specialitet, de klassiska lotslådorna är uppskattade rätter på menyn och en naturlig del av ett värdshus på Brännö. Våra favoriter blev dock underbara moules frites, marinerade, färska pilgrimsmusslor och kalvfilé. Prima råvaror, tillredda på ett naturligt och modernt sätt. Vi var mycket imponerade.
Värdshusets eget bageri levererar också färskt bröd till restaurangen och nygräddat doftande kaffebröd och övriga konditorivaror för kaffegästerna kommer direkt från bageriet. Har du tid över är det hit du ska ta dig en vacker höstdag.