Bloom in the Park

Redaktion 17:05 6 Oct 2017

Blint krubb och billiga trolleritrick på den Michelinbelönta restaurangen i Pildammsparken.

Ibland står stjärnorna rätt. Som när vi efter vår fredagssittning på Bloom tar på oss ytterkläderna i tamburen och bevittnar följande scen utspela sig mellan en servitör och ett seniort par som jäktar ut ur lokalen:

– But wait, aren’t you interested in what you ate tonight?
– No, no, we just want to gå home.

Anledningen till att han frågar, servitören, är för att menyn han precis serverade paret var av blind karaktär. Inte blind som i att den på förhand är dold för gästerna, utan blind som i att man även under själva måltiden inte har en aning om vad man stoppar i sig. Detta, antar vi, för att överraska och väcka en slags nyfikenhet bland gästerna. I den bästa av världar hade denna nyfikenhet följt med hem sen, som en liten olympisk eld av gissningar.

Hade det äldre paret stannat till skulle de ha fått ett visitkort med inloggningsuppgifter till menyn, precis som vi fick. På hemsidan hade de sedan kunnat läsa om att ostronen de åt var ostron, och att zucchinin de åt var zucchini. Möjligen hade de reagerat över att det trevliga knäckebrödet de åt till champagnen var gjort på blod och röda vinbär, och att vinet som serverades till havskräftan med morötter och curry var ett Blanc de Blancs från Libanon.

Gissningsvis hade de slutat bry sig efter en stund. Ungefär som vi gjorde. För om sanningen ska fram (det ska den) så känns det lite som om vi precis gick en guidad tur inuti stans mest pretentiösa luftslott.

Nog för att servicen är i toppklass, att temposättningen är snortight och att tvålen inne på toaletten luktar som 400 spänn, men det överskuggar liksom inte det faktum att flera av rätterna inte smakar tillräckligt mycket.

Ingenstans blir omyndigförklarandet av gästerna tydligare än när de efter ostserveringen kommer ut med flytande kväve och provrör fyllda med limecordial. Som vore vi hålögda tonåringar på happy hour hos Grabbarna Grus.

Hårt, måhända, men sett till både kontext och prisklass (1490 kr/person) är det här tyvärr inte intelligent nog 2017.

Adress: 
Pildammsvägen 17
Telefon: 
040-793 63
Hemsida: 
Öppettider: 
lunch: mån-fre 12-14, middag: mån-lör 18-00, afternoon tea: sön 12-16
Stad: 
Lokal: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler recensioner

Bistro de Paris Det slår det mig ibland att jag besöker det franska köket för sällan. Köket som brukar vara ett säkert kort med sin bœuf bourguignon som värmer i vinterkylan.

Senaste krogrecensionerna i Malmö

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!