I Sveriges första hotell signerat Marriot huserar Björk Bar och Grill. Restaurangen är inriktad på svensk husmanskost och inredd som en björkdunge förutan dess gudsförgätna allergiframkallande pollen.
Den stora uteserveringen är för tillfället tyvärr bara att glömma då vägarbeten stör såväl utsikt som försök till konversation. Något man givetvis inte kan belasta restaurangen för.
Vi inleder som sig bör med specialiteten Björksav som visar sig vara en förvånansvärt uppfriskande och mousserande fördrink. Förrätterna är ett mindre säkert kort. Gravlaxtar-taren får utan tvekan godkänt men den hjortcarpaccio vi får in är dessvärre både torr och trist i sitt utförande. Varmrätterna är desto bättre i form av en röding med pepparrotscreme som förvisso är aningen för mild samt en saftig entrecôte på nygräddat bröd. Det är emellertid först vid vårt andra besök, då vi väljer köttbullarna som oerhört sympatisk serveras i ett gemensamt kärl, som polletten trillar ner. Och visst är det sympatiskt med familjeportioner, men det vore så roligt om Björk skulle våga köra på sitt svenska koncept fullt ut. Man kan ha en viss förståelse för att rätter som den obligatoriska hamburgertallriken måste finnas på en hotellmeny, men detta gör tyvärr att det fina i kråksången går förlorat. Servisen är dessutom rejält fumlig. Vid båda våra besök blev det närapå totalkaos när det var dags för betalningen, trots att hela vårt sällskap hade en gemensam nota. Sannolikheten att vi återvänder till Björk inom en snar framtid är dock stor, om inte annat så för köttbullarna.