Spring - en av Stockholms bästa och modernaste Asieninspirerade krogar...
Foto: Linus Hallsénius Spring - en av Stockholms bästa och modernaste Asieninspirerade krogar genom tiderna - förlades av någon outgrundlig anledning till Garnisonen, ett stenkast från Radiohuset. Det var bara dumt att så bra mat serverades så långt ut i periferin. I stället för att flytta folket till den goda maten har gudarna låtit flytta den goda maten till folket. Johan Lindqvist, som drev Spring under dess storhetstid befinner sig således numera i Berns matsal. Maten är alltså asiatisk. Lägg det på minnet. När du väl får menyn i dina händer kommer du nämligen inte att förstå någonting. Här finns 101 rätter, men allt är skrivet med en handstil som smärtsamt påminner om din farmors sista vykort från Pamplona. Det kanske låter som en petitess, men det är det inte. Det är nämligen fullkomligt omöjligt att under en rimlig tidsrymd skapa sig en överblick över 101 ansamlingar av kråkfötter. Tills Berns byter typsnitt på menyn är det bättre att förlita sig på servitörens rekommendationer. Maten är bra, om än inte lika fantastisk som vi minns den på Spring för några år sedan. Kvaliteten pendlar mellan en prosaisk räktoast till en fabulös misoshisobakad entrecote med havssaltsgrillade grönsaker och rå äggula. Allra mest förälskade blir vi i den gravade hamachin. Och den inte alls asiatiska chokladbakelsen till dessert. Alla rätter kommer in allt eftersom de blir klara (minns Videgårds kök på Halv trappa plus gård), vilket må vara en kinesisk tradition, men de facto mer praktiskt för köket än för gästen - åtminstone om man beställer mer än en varm rätt, eftersom man då riskerar att någon av dem hinner svalna innan man slukat den. Det är nu ett par år sedan den vilda festen tog slut på Berns, men nu kan vi i alla fall med glädje gå hit och tungkyssa en te-marinerad bläckfisk. Öppet: mån-fre 11.30-23.00, fre-lör 17.00-01.00, sön 17.00-23.00.