Bar Agrikultur

Redaktion 15:34 7 Jun 2017

Krögarduon Filip Fastén och Joel Åhlin öppnade sin gemensamma restaurang Agrikultur i slutet av 2015. Sedan dess har krogen fått mestadels fina recensioner och duon har även hunnit med gästspel på bland annat förra årets Way Out West. Det var därför ett glädjande besked som nådde oss när det blev officiellt att de tagit över Sardins gamla lokaler vid Nytorget tidigare i vår. Den lilla men hemtrevliga lokalen har fått en ansiktslyftning och påminner nu mest om en modern sydfransk vinbar. Att klientelet sedan till uppskattningsvis hälften består av människor från krogbranschen ser vi genast som ett gott tecken.

Serveringen börjar också urstarkt med shoestringpotatis inspirerade av The Spotted Pig, New York. En enorm hög finstrimlad och friterad potatis täckt av ramslök och yoghurt ställs fram och räcker trots det facila priset på 65 kronor sedan gott och väl för två personer under hela sittningen. Och det blir inte direkt sämre sedan. Vi tar oss igenom en härligt grillad mangold med ricotta, en syrligt brässerad spetskål samt en råhyvlad rotselleri med indiskt doftande tillbehör. Det gröna temat lyser alltså med sin närvaro här precis som på systerrestaurangen, och det är nästan lika välsmakande som tjusigt upplagt.

Men det finns även alternativ på den animaliska sidan, och här fastnar vi för blodpuddingen med lingon och ägg. Rätten är mäktig, väldigt mäktig, men har lagom hög sötma och är prisvärd med sina 95 kronor. Biffspettet för 120 spänn glöms dessvärre tillfälligt bort, men när vi påpekar det får vi en liten skål med friterade kikärtor som plåster på såren så missödet är snabbt förlåtet. När köttet väl kommer in har vi tyvärr slut på andra tillbehör, och även om det är av fin kvalitet blir anrättningen en aning monoton. Vilken tur då att vi snart kommer tillbaka för ytterligare en runda, för det gör vi garanterat.

Adress: 
Skånegatan 79
Hemsida: 
Öppettider: 
tis-lör 17-00, sön 17-23
Stad: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Fler recensioner

Borasco

Det är inget dåligt samlat cv som ligger till grund för Tjärhovsplans nya restaurang och bodega.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!