Det går inte att förneka – solen och havet är underbara kryddor för upplevelsen av ett restaurangbesök, även om det är detaljer som krögaren inte kan råda över. Ett tips inför ett besök på Årstiderna by the Sea är att välja en varm sommardag när vinden inte letar sig till dockplatsen.
Uteserveringen är placerad på bryggan och vågor skapar kluckande ljud som går förträffligt ihop med husets champagne och en halv hummer. Har man tur har restaurangen ett erbjudande som gör just detta löjligt prisvärt. Det röda lyxdjuret snålar varken med storlek eller smak. Här är fullt med folk, även om skaran är homogen. De gråhåriga hjässorna är överrepresenterade och förmodligen en och annan hängiven besökare från anrika Årstiderna i Kockska huset. Några par i pikettröjor kommer hand i hand inifrån kvarteret och danskarna dockar sin motorbåt, hoppar upp på bryggkanten, sätter sig under en gasolvärmare och avnjuter en skaldjursplatå innan hemfärd.
Årstiderna by the Sea är perfekt för romantiska tillflykter men passar även perfekt för alla som älskar fisk och skaldjur, eller kanske bara en flaska kallt. Inga överraskningar men hög kvalitet och råvaror direkt ur havet. Den helstekta rödspättan serveras enbart med nypotatis men fisken klarar detta nummer helt utan ackompanjemang av andra smaker. Den kritvita torsken är len och så nätt att den skivar sig själv på tallriken. Den serveras med en mild fänkålspuré och en chevice på räkor.
Andreas Pieplow serverar oss, det vet vi för att det står på hans kockrock. Han utbyter några ord med gästerna och ser ut att trivas på den nya restaurangen. Det gör den övriga personalen också men de har inte riktigt den spets som man kan önska. Ostarna som kommer ut blir inte presenterade, kunskapen om utbudet har inte satt sig. Det hoppas vi att en hektisk sommar rättar till.